"Müslümanlar Avrupa'da yaşayamaz"

"Müslümanlar Avrupa'da yaşayamaz"

Çek Cumhurbaşkanı Milos Zeman, göçmen karşıtı tutumuna devam ederek Avrupa'ya sığınmak isteyen mülteciler hakkında konuştu

Yakın zamanda göçmen akınının Avrupa'nın kontrol altına alınması için Müslüman Kardeşler tarafından planlandığını iddia eden Çek Cumhurbaşkanı Milos Zeman, "Müslümanların Avrupa toplumuna entegre olamayacağını" öne sürdü.

Göçmen karşıtı tutumuyla tanınan Zeman, "Gettoları olan Batı Avrupa ülkelerinin deneyimi gösteriyor ki Müslüman camianın Avrupa'ya entegrasyonu imkânsız" dedi.

AFP'nin haberine göre; bir televizyon söyleşisinde konuşan Zeman, sözlerine şöyle devam etti:"Bırakalım kültürlerini kendi ülkelerinde yaşasınlar ve onları Avrupa'ya almayalım, aksi takdirde Köln'deki gibi sonuçlanacak."

Vietnam ve Ukraynalıların Çek Cumhuriyeti'ne entegre olabildiğini belirten Zeman, entegrasyonun birbirine yakın kültürlerde mümkün olabileceğini iddia etti.

Çek Cumhuriyeti'nde doğrudan halkın seçimiyle Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan ilk lider olan Zeman, göçmen karşıtı tutumuyla tanınıyor. 71 yaşındaki solcu siyasetçi, bu ayın başında, göçmen akınının Avrupa'nın kontrol altına alınması için Müslüman Kardeşler tarafından planlandığını öne sürmüştü.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.