Müslüman zulüm karşısında sessiz kalamaz

Müslüman zulüm karşısında sessiz kalamaz

Mısır'da verilen idam kararlarına Müslümanların sessiz kalması eleştiri konusu oldu.

Mısır'da, darbe karşıtı 529 kişiye verilen idam cezasına dünya genelindeki Müslümanların sessiz kalması eleştiri konusu oldu. Araştırmacı Yazar Doç. Dr. Caner Arabacı, idam tarihinin yaklaşmasına rağmen şu ana kadar Müslüman ülkelerden caydırıcı bir tepki gelmediğini söyledi.
 
Mısır 'da yerel bir mahkemenin 529 darbe karşıtı gösterici hakkında aldığı idam kararına yönelik tepkiler ülke genelinde artıyor. Mısır'da 24 Mart'ta verilen idam kararı tüm dünyanın tepkisini çekiyor. Araştırmacı Yazar Doç. Dr. Caner Arabacı, katliam kararına Müslüman olmayanlardan çok Müslüman Araplar'ın maddi destek verdiğini ifade etti. Arabacı, 'Zulme en büyük desteği vermemesi gereken Müslüman ülkeleri veriyor. Katar ve Suudi Arabistan gibi ülkeler hayatlarında Müslüman boğazından geçmesi için vermedikleri parayı bu ülkelerdeki darbe yanlılarına ulaştırıyorlar.' dedi.
 
'SESSİZ KALMAK DESTEK VERMEKTEN İYİDİR'
 
Dünyada ki Müslüman ülkelerin idam kararına bakışını da değerlendiren Arabacı, 'Karara sessiz kalmak bile idama destek vermekten iyidir.' diyerek, Arap ülkelerinin yüklendiği misyona vurgu yaptı. Arabacı, 'Arap ülkeleri keşke bu zulme sessiz kalsa, sessiz kalmakta bu yapılanlar karşısında erdemdir. Bunlar direk karşı safha geçiyorlar. Avrupa ülkeleri gibi açıklama yapıyorlar. Bir Avrupalı gibi davranıyorlar. Siz Müslümansınız ve burada bir sorun var, onlar gibi davranmamalısınız. Ya da kendinize Müslümanlığı yakıştırmamalısınız.' şeklinde konuştu.
 
'TÜRKİYE HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDA OLMALI'
 
İslam ülkelerinin bu karara tepkilerini göstermesi gerektiğini vurgulayan Arabacı, 'Dünya Müslümanları zulüm karşısında sessiz kalamaz. İslami örgüt ve derneklerin temsilcileri bu idamı durdurmalı. Türkiye, her zaman mazlumun yanında olmalı, bu doğrultuda kendine yön vermeli ve politikasını bu yönde adımlar atarak ilerletmelidir.' dedi.
 
Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.