Müslüman turistler apart otelleri tercih ediyor

Müslüman turistler apart otelleri tercih ediyor

Ramazan ayında tatile gelen Avrupalı Müslüman turistler, tatillerini beş yıldızlı otel yerine müstakil (apart) konaklama tesislerinde yapıyor. Müslüman turistler, sahur ve iftarlarını aksatmamak için bu yöntemi seçiyor.

Es Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün, Antalya bölgesine Ramazan ayında gelen Avrupalı Müslüman turistlerin büyük oranda tatillerini apart otellerde yaptığını söyledi. Apart otellerde Avrupalı Müslüman turistlerin sahur ve iftarda kendi yemeklerini ailecek hazırladığını belirten Akgün, tatile genelde İngiltere, Fransa, Norveç, Danimarka, Hollanda, Belçika, Almanya, Bosna-Hersek, Arnavutluk ve İsveç'te yaşayan Pakistan, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Mısır, Ürdün, Kuveyt, Libya ve Cezayir asıllılar ile Avrupa'da Müslümanlar olanların geldiğini söyledi. Avrupalı Müslümanların genelde Antalya merkez, Alanya, Manavgat, Kaş, Side, Kemer ve Patara'ya geldiklerini belirten Akgün, "Mısır'daki askeri darbe sonrası Avrupalı Müslüman turistler tatil rotasını Türkiye'ye çevirdi. Genelde apart otelleri tercih ediyor." diye konuştu.

Pakistan asıllı ve İngiltere Londra'da yaşayan makine mühendisi İsmail Pakize, 2 yıldır Ramazanlarını bir apart otelde Antalya'da ailecek geçirdiklerini söyledi.

Cihan