Müslüman turist gelsin diye mescit yapmaya başladılar

Müslüman turist gelsin diye mescit yapmaya başladılar

Her yıl büyüyen ve gelişen Müslüman turizmi pazarına dahil olmak için kolları sıvadı

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Nüfusunun sadece yüzde 2'si Müslüman olan Güney Afrika Cumhuriyeti'nin gözde Başkenti Cape Town, 2020 yılı öncesinde şehri Müslüman turizmin cazibe merkezi haline getirmek istiyor.

Açıklanan rakamlara göre 2020'de dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 26'sı Müslüman olacak. Müslüman ülkelerde giderek büyüyen pazar ve ekonomi, Müslüman olmayan ülkelerin İslami Turizm için kolları sıvamasına neden oluyor. Bu kervana katılan son şehir de Cape Town oldu.

Cape Town'da hatırı sayılır bir Müslüman nüfus olsa da, halen otellerde ve kamuya açık yerlerde Müslümanlara özel yerler konusunda büyük eksiklik var. Bu eksiği kapatmak için Cape Town'daki turizm mekanlarına mescid yapılmaya başlanacağı ilk gelen bilgiler arasında.

2015 Müslüman Seyahat Alışveriş Endeksi'nde yayınlanan bir ankete katılanların yüzde 80'den fazlası, bir tatil belgesi seçerken helal gıda seçeneklerinin bulunmasının "çok önemli" olduğunu belirtti. Bunun farkında olan Cape Town yetkilileri helal pazarına da girmek istiyor. Bu amaçla şehirdeki iki büyük otel helal yemek yapabilen aşçıları işe almış durumda. Sayının giderek artması bekleniyor.

Yakın tarihli bir araştırmada, helal turizmin, 2020 yılına kadar 220 milyar dolara ulaşması beklenen ziyaretçilerin harcamaları ile birlikte, küresel seyahat endüstrisinin en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olduğu keşfedildi. Bu da Cape Town'u harekete geçiren bir başka sebep.

Bu gelişmeler Cape Town Müslümanlarını da heyecanlandırıyor. Bölge Müslümanları, hem kendilerine hitap edecek imkanların artacak olmasından, hem de bölgeye yeni gelecek Müslümanlar ile birlikte şehrin Müslüman nüfusunun artma olasılığından son derece memnun.

İol'un haberine göre, Cape Town ayrıca Müslümanlar için son derece önemli olan temizlik konusunu da şehir genelinde çözmek için uğraşıyor. Bu nedenle büyük su ve kanalizasyon çalışmaları da başlamış durumda. Bu şekilde İslami Turizm şehir için de bir hayra vesile olmuş oldu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum