Müslüman temsilciler: O camilerin kapısına kilit vurun!

Müslüman temsilciler: O camilerin kapısına kilit vurun!

Almanya Müslümanları Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek ile İslam Konseyi Genel Sekreteri Burhan Kesici, o camilerin kapatılmasını istedi

İslam Konseyi Genel Sekreteri Burhan Kesici, “Berlin’deki terör saldırısıyla tartışmalardaki ses tonunun çok daha sertleştiğini gayet iyi hissediyoruz ve bu havanın öyle çabuk değişmeyeceği korkusu taşıyoruz” dedi. Yabancı karşıtı parti AfD’nin güçlenmesiyle üzerlerindeki baskının da arttığını belirten Kesici, “Terör ve şiddetle uluslararası bir sorun yaşıyoruz. Burada toplum olarak daha da bütünleşerek, şiddeti dışlamalıyız. Güvenlik birimleri şiddet vaaz eden camilere karşı önlem almalı. Bu tür camilerin iyi gözetim altına alınması ve gerekirse yasaklanması en doğrusu olur” diye konuştu.

DİN ÖZGÜRLÜĞÜNE SIĞMAZ

Aiman Mazyek de, “DEAŞ için asker toplayanlar din özgürlüğüne sığınamaz ve onların kapısına kilit vurulması gerekir” dedi.

İslambilimci Riem Spielhaus ise Berlin’de karanlık tiplerin gittiği arka avlulardaki küçük mescitlerin halen kapatılmamış olmasını eleştirdi. Spielhaus, bu sorunlu camileri Berlin’deki Müslümanların bile tanımadığını belirtti.

HOCALAR POLİSLE İŞBİRLİĞİ YAPMALI

Yeşiller milletvekili Özcan Mutlu da, cami hocalarını tehlikeli kişileri polise bildirmeye çağırdı. Bild Gazetesine konuşan Mutlu, Berlin’deki terör saldırısını yapan Anis Amri’nin Moabit semtindeki Fussilet Camisi’ne gidip geldiğini, bu caminin Alman istihbaratının gözetiminde olduğunu belirtti. Bundan ders çıkarılmasını isteyen Mutlu, “Birisinin radikal hareketlerini gören bir cami imamı, buna karşı bir şeyler yapmalı. İmamın aynı zamanda görevi bu. İmamlar güvenlik birimleriyle işbirliği yapmalı ki, buna karşı etkili mücadele edilebilsin” dedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.