Müslüman sporcuya basit bir suçlama ile vatan hainliği suçlaması

Müslüman sporcuya basit bir suçlama ile vatan hainliği suçlaması

ABD'nin Kansas Eyaleti'nde bir Müslüman basketbol oyuncusu, 'vatan haini' yaftası yedi. Fakat bu suçlamanın altındaki neden farklı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'nin Kansas Eyaleti'nde bulunan Garden City Topluluk Koleji erkekler basketbol oyuncusu, ABD Milli Marşı çalınırken elindeki topu potaya fırlattı. Müslüman oyuncu, bu hareketinin ardından eyalet genelinde bir linç kampanyası ile karşı karşıya kaldı.

Rasool Samir adlı Müslüman oyuncu, benzer hareketleri yapan diğer oyuncular aynı suçlamalar ile karşı karşıya kalmazken, kendisinin birden vatan haini ilan edilmesinin tamamen Müslüman olması ile alakalı olduğunu savundu. Üstelik oyuncunun ülkede yaptığı hayır işleri, eğitim işleri gibi önemli hareketleri daha geçen haftalarda basın tarafından methediliyordu.

Samir, bayrağa saygısızlık ettiği suçlamalarını şu sözlerle reddetti; "Bu kolej için yıllarca para topladım, bu çocuklar için burs ödemeye yardım etmeye çalışıyorum. Bu ülke için yıllarca vergi ödedim. Yaptığım işler daha geçen hafta gazetelerde yer buluyordu. Bayrağa saygısızlık etmek gibi bir eylemim olamaz."

Buna rağmen Samir, bayrağa saygısızlık ettiği gibi bir izlenim uyandırdıysa özür dilediğini de sözlerine ekledi. Fakat Samir'i tanıyanlar, onun üzerine bu denli gelinmesinin tamamen Müslüman karşıtlarının kışkırtmaları olduğunu belirtiyor. Belirtilen hareket zaman zaman basketbolcular tarafından yapılabiliyor ve medya ilk kez bu konuda bir sporcunun üstüne geliyor.

Kansascity'nin haberine göre Samir'in açıklamalarına rağmen kulübü baskılara boyun eğerek oyuncunun kulüp ile bağlantısını kesti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum