Müslüman oldu, çocuklarına İslam’ı nasıl sevdirdiğini anlattı

Müslüman oldu, çocuklarına İslam’ı nasıl sevdirdiğini anlattı

Hristiyan bir ailede, dini duyarlılığı yüksek ailede büyüdü şimdi Türkçe ve İngilizce paylaşımlarında İslamiyet’i ve Hazreti Muhammed’i (sav) tanıtıyor

Eğitimci-yazar Jenny Molendyk Divleli beş çocuk annesi bir yazar. Polis bir baba ve hemşire bir annenin ikinci çocuğu olarak Kanada’da dünyaya gelen işaret dili ve İngilizce öğretmeni Jenny Molendyk Divleli’yi çocuklara yönelik sosyal medya paylaşımlarıyla birçoğumuz tanıyoruz aslında.

Hristiyan bir ailede, dini duyarlılığı yüksek bir çocukluk ve gençlik yaşayan Divleli, Manitoba Üniversitesi ve Red River Koleji’nde Dil Bilimi ve Amerikan İşaret Dili Tercümanlığı üzerine eğitim almış.

Üniversite yıllarında “hayatın anlamını” keşfetmek üzere uzun yıllar sürecek bir arayışa giren Divleli, İslamofobi’nin tüm dünyada yükselişe geçtiği, İslamiyet hakkında hiçbir bilgisinin olmadığı dönemde bir Müslüman’la tanışarak uzun sohbetler yapma imkânı bulmuş. Aradığı soruların yanıtlarını İslamiyet’te bulan ve bu konuda araştırmalar yapan Divleli, 14 Mayıs 2006’da “hayatının en güzel ve büyük kararını” alarak Müslüman olmuş.

Başta babası ve üniversite hocalarının sert tepkileriyle karşılaşsa da yolculuğundan vazgeçmeyen Divleli, tüm dünyaya faydalı bir Müslüman olabilmek için İslamiyet’i tanıtmaya başlamış. Bir Türk’le evlenip 10 yıl önce İstanbul’a yerleşen Divleli’nin beş çocuğu var. Bir yandan İngilizce öğretmenliğine devam eden diğer yandan da sosyal medya üzerinden çocuklar üzerine eğitici paylaşımlar yapan Divleli aynı zamanda Türkçe ve İngilizce paylaşımlarında İslamiyet’i ve Hazreti Muhammed’i (sav) de tanıtıyor.

ÇOCUKLARIMIZI İSLAM’I SEVEREK BÜYÜTMEK İSTİYORUZ

Divleli, Yeni Şafak'ta yer alan söyleşisinde "Çocuklarınıza İslamiyet’i, Peygamber Efendimiz’i (sav) nasıl öğretiyorsunuz, nelere dikkat ediyorsunuz?" sorusunu şöyle cevaplıyor:

"Müslüman olduktan sonra benim için en önemli şey çocuklarımın İslam diniyle büyümesiydi. Ailelerim akrabalarım, arkadaşlarım onlar Müslüman değiller ama Elhamdülillah Allah bu dini bana nasip etti ve kesinlikle çocuklarımda da aynı his ve aynı aşk olsun istedim. Aynı zamanda da severek istedim. Evimizde çocuklarıma İslam’ı sevdirecek etkinlikler yapıyoruz. Çocuklarımızı İslam’ı severek büyütmek istiyoruz. Özellikle çocuklarım daha küçükken hep eğitici, okul tarzı etkinlikler yaptık. Mesela evde bir siyer okulu yapıp, çocuklarla etkinlik ve boyama yapıyoruz. İslam’ı ve Peygamber Efendimiz’i (sav) hayatımızın bir parçası olarak, hikâyeleştirip anlatmaya çalışıyorum. Mesela Peygamber Efendimiz (sav) balkabağını çok severdi. Ben de çocuklarıma bal kabağı yemeğini yapıyorum ve çocuklara Peygamber Efendimiz’in (sav) balkabağı ile ilgili söylediklerini söylüyorum. Sonra Peygamber Efendimiz’in balkabağını çok beğendiğini söylüyorum. O zaman diğer sahabeler de çok beğenirdi diyerek anlatıyorum. Daha sonra ise Kur’an-ı Kerim’de balkabağı geçiyor mu? diye soruyorum. Nerede geçiyor mesela? Yunus Aleyhisselamın bal kabağı hikâyesini anlatarak, çocuklarda merak uyandıracak şekilde anlatmaya çalışıyorum. Paylaşmakta sünnettir diyorum. Her şekilde hayatımızın içinden anlatabiliriz çocuklara.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.