Müslüman öğrencinin okula alınmaması tepki çekti

Müslüman öğrencinin okula alınmaması tepki çekti

Geçtiğimiz hafta İsviçre’de bir lise öğrencisinin iddiası İsviçre’nin başörtüsü yasağı mı istediği sorusunu gündeme getirdi.

Ömer Çiftçi’nin haberi

RİSALEHABER - İsviçre’nin Bern şehrinde geçtiğimiz hafta bir lise, ayrımcı bir tutum sergileyerek başörtülü bir Müslüman öğrencisini okula almadı. Bu karar Başta İsviçre’li Müslümanlar olmak üzere tüm İslam aleminde tepki çekti.

Bölge eğitim sorumlusu Erwin Sommer yaptığı açıklama’da; “öğrencinin iddiası doğru ise okul’dan durum ile ilgili bilgi alacağız” dedi.

Konu ile ilgili okul yönetimi ise İslami giyim tarzının kurallara aykırı olduğunu savunarak, kendilerinin sadece bu kuralı uyguladığını söyledi.

Olaydan sonra da okul yönetimi diğer Müslüman aileleri konu ile ilgili uyarıp, öğrencilerini başörtülü şekilde okula göndermemelerini istedi.

Onislam.net’in haberine göre karar hiçbir şekilde hukuki temel taşımıyor. 2009 yılında Bern’de çıkan eğitim yasasında öğrencilerin okulda giyeceği kıyafetler yönünde maddeler taşımıyor. Yani okulların hiçbir şekilde öğrencilerin başörtüsü veya dini sembol taşıması yasak değil.

Yine de bu davranışların sıklaşması ve ayrımcılığın artması, İsviçre basınında “Başörtüsü yasağı mı geliyor” sorusunun sorulmasına neden oldu.

Bu İsviçre’de ilk defa olan bir olay değil. 2012 yılında da Bern’in başka bölgesindeki bir lisede bir kız öğrenci çarşaf giymesi nedeniyle okula alınmamıştı. 2012 Eylülünde yaşanan bu olayda okul kendini “kızın yüzü görünmüyordu, bu yüzden okula girişini engelledik” sözleri ile savunmuştu.

Avrupa’da başörtüsü yasağı olan sadece birkaç ülke var. Fransa, Belçika ve Hollanda bu ülkelerin başını çekiyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.