Müslüman nüfusun Hıristiyanları geçmesinde üç neden

Müslüman nüfusun Hıristiyanları geçmesinde üç neden

PEW araştırma merkezi, 2050 yılında Müslümanların sayısının Hristiyanların sayısını geçeceğine yönelik raporuna gerekçe olan etkenleri açıkladı

Dünyada Müslüman nüfusunun hızla artmasının sebeplerini araştıran Pew Araştırma Merkezi'nin ilgili raporu yayınlandı.

PEW'in son raporuna göre Müslüman nüfusun son yıllarda bu kadar çok artmasının üç sebebi var; Müslümanlarda genç nüfus sayısı çok fazla, Müslüman toplumlarda doğurganlık oranı bölgesel olarak bazı bölgelerde oldukça yoğun, diğer dinlerden İslam'a geçen insan sayısı ise gitgide artıyor.

Hazırlanan raporda Müslüman nüfus bu hızda artmaya devam ederse 2010-2050 yılları arasında dünyanın en yoğun nüfusa sahip olan din İslam olacak. Müslüman nüfusunun bu kadar çoğalmasının sebepleri arasında Müslümanların gayrimüslimlerden çok fazla çocuk sahibi olması ilk sırada yer alıyor. Müslüman grupların içinde genç nüfusun fazla olması doğurganlık oranının daha yüksek olmasını sağlıyor.

Bu arada diğer gruplardan din değiştirme yoluyla Müslüman olanların sayısı gitgide artıyor. Ancak Müslüman inancından diğer dine geçişler yok denecek kadar az. 2010 ve 2050 yılları arasında Hristiyan nüfusta 60 milyon azalma olacağı düşünülüyor. Müslüman nüfusun Afrika ve Ortadoğu'da daha yoğun olduğu görülmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum