Müslüman mültecileri Hıristiyanlaştırma ve dinsizleştirme operasyonu

Müslüman mültecileri Hıristiyanlaştırma ve dinsizleştirme operasyonu

Bu haber dünyadaki iman ve Kur'an hizmetlerinin ne kadar mühim olduğunu, bu hizmetlere her zamankinde fazla ihtiyaç olduğunu gösteriyor

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-Batı dünyasında başta Suriye olmak üzere Orta Doğu coğrafyasının karışıklığı üzerine Avrupa ve Amerika'ya kaçan çok sayıda Müslüman göçmen üzerine devam eden tartışmalar devam ediyor.

Müslümanların sekülerleştirilmesi çalışmaları

Yapılan araştırmalara göre Müslümanların sekülerleştirilmesi çalışmaları bazı ülkelerde meyvesini vermeye başladı maalesef. New York Times'dan Faisal Devji'nin haberine göre, batı medyasının uzun zamandır İslamiyet'e karşı yürüttüğü kara propaganda ve reformist çağrılar bazı ülkelerde yankı buldu.

Geçtiğimiz yıl Berlin'de kiliseye düzenli gelmeye başlayan mültecilerin sayısında yüzde 100'ü aşan artışlar söz konusu oldu. Müslüman mültecilere topluma uyum kisvesi altında yapılan dönüştürme projesi maalesef Avrupa'da pek çok mültecinin Hristiyanlaşmasına neden oldu. Avrupa'da en çok Hristiyanlığa geçen mülteciler ise İran, Afganistan ve Suriye'den gelenler.

Yardım almak için Hıristiyan olma şartı getirdiler!

Yine Avrupa'da yardım almak isteyen mültecilerin, yardımlardan faydalanabilmek adına dinini değiştirdiği veya değiştirmek zorunda bırakıldığı bilinen bir gerçek. Bu sadece Avrupa'da olan bir durum değil. Lübnan'da bazı mülteci kamplarına yardım yapan Hristiyan kurumları, bu yardımlardan faydalanmak isteyen mültecilerin Hristiyan olması gerektiğini söylüyor.

Konu sadece İslamiyet'ten Hristiyanlığa geçiş değil. Hindistan'da fakirlikle mücadele eden Müslüman gruplara yardım edilmesi karşılığında Hindu dinine geçirildiği haberleri geçtiğimiz aylarda medyada yer almıştı.

Müslüman ülkelerde ateist internet sitelerinde büyük artış

Habere göre Müslümanları ateist hale getirme projesi de son yıllarda göze çarpıyor. Müslüman ülkelerde giderek artan ateist internet siteleri, Orta Doğu'daki şiddetten ve savaşlardan da nemalanarak İslam dinine savaş açmış durumda. 2012 ve öncesi 20 kadar olan Müslümanları ateizme çağıran sayfa sayısı, 2015 yılı verilerine göre 250'ye çıktı. Bu sayının 2017'de iki kat artmış olabileceği söyleniyor. Ayrıca sosyal medya üzerinde de ateizm propagandası yapılması haberde yer alan bir başka detay.

En büyük zaaf Müslümanların Kur'an-ı Kerim pratiğinden uzaklaşması

Faisal Devji'nin haberine göre, sonradan İslamiyet'i kabul eden insanlarda da artışlar görünürken, Müslüman toplumlar üzerinde sekülerleştirme ve ateistleştirme hareketlerinin tutmasının en büyük nedeni Müslümanların Kur'an-ı Kerim pratiğinden uzaklaşması. Orta Doğu'da yaşanan karmaşaların ve göçlerin de Müslüman ülkede doğanların bu tür propagandalardan etkilenmesinde büyük payı olduğu yine Devji'nin görüşlerinden biri.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum