Müslüman kızdan Disney Karakterlerine İslami ayar

Müslüman kızdan Disney Karakterlerine İslami ayar

Meryem Mesud genç bir Müslüman kız. Küçüklüğünden beri resim sanatı ile uğraşıyor. Son günlerde edindiği ününü meşhur Disney karakterlerini “başörtülü” bir şekilde çizmesinden kaynaklanıyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Meryem Mesud adlı genç Müslüman ressamın yaptıkları medyanın son dönemdeki ilgi konusu. Disney’in çizgi film karakterlerini başörtülü bir şekilde çizen Mesud Müslüman çocukların ilgi odağı haline geldi.

“Disney karakterlerine ve çizgi filmlerine küçüklükten beri tutkuluyum. İçinde pek çok güzel mesajlar olan çizgi filmleri var. Karakterleri biraz “bizden” yapmak pek çok Müslüman çocuğun ilgisini çekti bile” ifadelerini kullanan Mesud, Disney karakterlerini başörtülü ve İslam’a uygun giyimli çizdiği resimlere “colors of İslam” (İslam’ın renkleri) ismini verdi.

En sevdiği Disney karakterinin Rapunzel olduğunu söyleyen Meryem Mesud, özellikle Rapunzel karakterine özel İslami kıyafetler tasarlarken çok özendiğini, Rapunzel’in kendi kahramanı olduğunu söyledi.

Genç Müslüman kızın yaptığı resimlere özellikle Müslüman çocukların ilgisi büyük, açtığı sergiye adeta ziyaretçi akını var. İlk günden binlerce ziyaretçi Meryem Mesud’un İslami Disney karakterlerini görmeye geldi.

“Müslüman anne ve babaların büyük çoğunluğu Disney karakterlerine mesafeli. Bu şekilde anne ve babaların da kötü algısını kırabildiğimi görmek çok sevindirici” ifadelerini kullanan Meryem Mesud, kendi annesi ve babasından da destek gördüğünü belirtmeden edemiyor.

Kqed’in haberine göre yaptığı resimlere uygun İslami bir senaryo yazabilecek biri ile anlaşmak isteyen Mesud, bunun için özel karakterler de çizebileceğini söylüyor.

Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum