Müslüman kız öğrenciye inanılmaz muamele

Müslüman kız öğrenciye inanılmaz muamele

Aylar önce çantasındaki saat ötünce içinde bomba var sanılarak saatlerce Polis merkezinde alıkonulan Müslüman çocuğun yankıları yeni yeni dinerken, benzer bir olayda ABD’nin Georgia eyaletinde yaşandı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Çantasındaki fen projesi için hazırladığı saat bomba sanılarak karakolda saatlerce alıkonulan 14 yaşındaki Ahmed Muhammed’in yaşadıkları pek çok Amerikalı tarafından bir utanç kaynağı görülmüştü. O dönem başta teknoloji devleri olmak üzere pek çok kişiden destek gören Ahmed Muhammed olayının yankıları henüz dinmişken, bir olayda Georgia eyaletinde yaşandı.

Başörtüsü giyen 13 yaşındaki bir kız çocuğu, her sabah olduğu gibi evinden okuluna doğru çıktı. Okula ulaştığında ise onu kötü bir sürpriz bekliyordu. Okulundaki öğretmeni onu bir köşeye kıstırdı ve; “Üzerinde bomba var mı?” diye sordu. Soruya karşı sessizliğini koruyan küçük kızı hafifçe dürterek tekrar; “Çantanda bomba olup olmadığını görmek istiyorum” diyen öğretmenin bu sözlerine hala sessiz kalan kız çocuğunun okul tarafından babası arandı.

Olayı okula geldiğinde öğrenen kızın babası Abdirizak Aden, adeta ateş püskürdü. Kızın yaşadıkları ve kendi görüşlerini Reuters’a anlatan Babanın siniri dinmek bilmiyordu. Kendisine yöneltilen mikrofonlara; “Kızım şimdi bunun neden kendisine sorulduğunu öğrenmek istiyor. Okul yönetimi ve öğretmene dava açacağım. Ben kızımı nefret dolu olaylardan uzak bir şekilde büyüttüm. Ben ona bunu nasıl açıklayacağım?” diyen kızgın Baba, gereken mecralara başvurusunu yaptığını bildirdi.

Öğretmen ve Baba ile ayrı ayrı konuşan okul yönetimi, olayın aslını öğrendikten sonra Aden’den özür dileyerek, öğretmeni işinden kovacaklarını da belirtti. Okul yönetiminden gelen açıklama ise; “Dünyanın her yerinde böyle üzücü olaylar var” oldu. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum