Müslüman kadınlar kendilerine yapılan saldırıları anlattı

Müslüman kadınlar kendilerine yapılan saldırıları anlattı

ABD'de Müslüman düşmanlığının en yoğun olduğu bölgelerden olan Teksas Eyaleti'ndeki Müslüman kadınlar, kendilerine yöneltilen saldırıları anlattı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Konferans Austin'deki Teksas Üniversitesi'nde yapıldı. Saldırılardan bir hayli dertli olan Müslüman kadınlar, bu dertlerini topluluk ile paylaşma imkanı buldu. Kadınlar, aynı zamanda bu saldırıların nedenlerine dair önemli tespitlerde bulundu.

Sosyoloji alanında doktora yapan Müslüman kadın Balbir Singh, ilk konuşmayı yapan isim oldu. Singh, bu saldırıların kadınlara yönelik daha çok yaşanmasının nedeninin ırkçılık ile birlikte gelen 'kadını aşağılık görmek' anlayışı olduğunu söyledi ve İslamiyet'in böyle bir mantığa asla izin vermediğini söyledi.

Singh, başörtüsü kavramının oryantalist kişiler için ilgi çekici bir kavramdan öte olmadığını belirterek, batıda başörtüsüne destek veren pek çok kişinin kendilerine korumaya veya desteklemeye sıra gelince ortadan kaybolduğunu belirtti.

Bir diğer şiddet mağduru Müslüman kadın Caitlin Wright, bu saldırılarda ırkçıların korkaklığına dikkat çekti. Ona göre bir kadın fiziki güç olarak kendilerine karşılık vermekte zorlanacağı için, ırkçılar ilk hedef olarak Müslüman kadınları seçiyor.

Dailytexanonline'nın haberine göre konferansta bir araya gelen kadınlar aynı zamanda yükselen İslam ve Müslüman kadın düşmanlığına karşı alınacak önlemleri de konuşma şansı buldu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.