Müslüman kadın, 'Müslümana benzediği' için işe alınmadı!

Müslüman kadın, 'Müslümana benzediği' için işe alınmadı!

Yok artık!

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Yetimhanede çocuklar ile ilgilenmek ve onlara el uzatmak için hayaller kuran Nedal Zoya işe alınmadı. Nedeni ise başvuru esnasında gönderdiği başörtülü fotoğrafı oldu. Yetimhane yönetimi, Müslüman olduğunu söyleyen kadını 'Müslümana benzediği' için işe alınmadığını söylendiğinde Zoya şoka uğradı.

Kız yetimhanesine iş başvurusunda bulunan Zoya, fotoğrafını gönderene kadar herşeyin olumlu gittiğini söyledi. Yetimhane Müdürü Harish Varma ile uzun zaman e-posta yolu ile iletişimde olan Zoya, bu e-posta sürecinde işe alınacağından emin olmasına neden olacak kadar büyük bir aşama da kaydetmiş.

Zoya konu ile ilgili açıklamasında; "Her şey pürüzsüz gidiyordu, birçok e-posta alışverişi yaptık" dedi. "Fakat birkaç gün önce, 'Müslüman kıyafetinizden dolayı bir kilometre uzaktan bile Müslüman bir kadına benzediğinizi söylemekten üzgünüm' yanıtı aldım." ifadelerini ekledi.

Yahoo'nun haberine göre yetimhanede veya yetimhanenin bulunduğu bölgede kamu veya özel sektörde başörtüsü yasağı gibi herhangi bir dini kıyafet yasağı da bulunmuyor. Bu nedenle Zoya'nın işe alınmaması tamamiyle kanunsuz ve ayrımcı bir davranış. Konu ile ilgili konuşan Müslümanlar da bir kadının Müslümana benzediği için işe alınmamasının gülünç olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.