Müslüman düşmanları en çok onlara saldırıyor

Müslüman düşmanları en çok onlara saldırıyor

İngiltere'de faaliyet gösteren TELL MAMA adlı İslam Düşmanlığı izleme kurumunun yeni raporu yayınlandı

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere'de İslam Düşmanlığı'nı araştıran TELL MAMA adl kuruluşun bu yıl yaptığı çalışmanın sonuçları açıklandı. Buna göre ülkedeki Müslümanlara karşı sözlü saldırılarda yüzde 4 oranında bir artış söz konusu. Fakat araştırmanın daha çarpıcı olan sonucu, ülkedeki İslam karşıtlarının seviyesini ortaya çıkarıyor.

Araştırmada ülkedeki İslam karşıtlığından doğrudan hasar görenlerinin yüzde 60'ının Müslüman kadınlar olduğu ortaya çıktı. Bunun ise bir kaç farklı sebebi bulunuyor. Araştırmayı yapan ekipten gelen açıklama ise şu şekilde: 

"İngiltere'de Müslümanlara karşı nefret suçları her geçen gün artıyor. Bu saldırılardan çoğunlukla Müslüman kadınlar ekleniyor. Sosyal çevrelerinde veya sokakta sözlü tacize maruz kalıyorlar. Bu onların seçtiği yaşam tarzının aşağılanması şeklinde gelişiyor."

Araştırma saldırıları gerçekleştiren İslamofobik kişilerin yüzde 70'inin 'Beyaz Erkekler' olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmada ortaya çıkan bir diğer sonuç ise bu saldırıların kadınlara daha çok yönelmesinin nedeni. İslam karşıtları, Müslüman kadınların kıyafetlerinin erkeklere nazaran İslamiyet'i daha fazla temsil etmesinden dolayı kadınlara saldırıyor. Fakat TELL MAMA, kadınların kendilerini bireysel olarak savunmasının daha güç olmasından dolayı saldırılardan en çok kadınların etkilendiğini belirtiyor.

Mirror'un haberine göre, 2016 yılında Müslümanlara karşı sokak tabanlı nefret olayları 642'ye yükselmiş durumda. Bu rakam 2015'te 437 idi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.