Müslüman dünyasına Gazze çağrısı

Müslüman dünyasına Gazze çağrısı

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, saldırıları başlatanın İsrail olduğunu, direniş grupları ve Filistinlilerin de nefsi müdafaa yaptığını belirtti.

 
Katar'ın başkenti Doha'da ikamet eden Meşal, bir televizyon kanalında yayımlanan konuşmasında, İsrail ile ateşkesi reddettiklerini belirterek, "Saldırıyı başlatan siyonist işgalidir. Direniş ve Filistin halkının da nefsi müdafaa hakkı vardır. Ateşkesten söz edenlere 'geriye dönün ve Binyamin Netanyahu'ya izlediği siyaseti değiştirmesi ve Filistin'in her tarafındaki katliamlarına son vermesi için baskı yapın' diyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"Batı ateşkes istiyor. Önce Netanyahu saldırganlığını ve Batı Şeria ile Kudüs'teki Yahudi yerleşim birimleri faaliyetlerini, Filistin halkına yönelik tutuklamaları durdursun ve işgal tamamen sona ersin" diyen Meşal, kendilerini savunmaktan başka çareleri kalmadığını belirterek, "Daha önceki iki savaşı kazandık. Çünkü Allah bizimle beraber. Yalnız kalsak da vatan topraklarını savunmaya devam edeceğiz. Tehdit etmiyoruz ancak nefsi müdafaa da hakkımız" diye konuştu.
 
-"Liderleriniz sadece sizin dağılmanızı sağlayacak"
 
Filistinli grupları sorumluluk bilinci içerisinde direniş meydanında beraber olmaya ve işgalle mücadele etmeye çağıran Meşal, İsraillilere hitaben, "Netanyahu sizi hezimete götürecek. Başaramayacaksınız. Bugün yenilgi ardına yenilgi yaşıyorsunuz. Liderleriniz sadece sizin dağılmanızı sağlayacak" dedi.
 
Ramazan ayının geçmişte İslam dünyası için zaferlerle dolu olduğuna dikkati çeken ve Mısır'ın İsrail'e karşı girdiği 6 Ekim Savaşı'na işaret eden Meşal, "Ramazan ayının 10'u Mısır halkı ve ordusu için de bir zaferdi. Mısır başta olmak üzere Arap dünyasını İsrail'e karşı Filistin'le beraber olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
İsrail'in pazartesi gününden bu yana düzenlediği saldırılarda 53 kişi hayatını kaybetti, 479 kişi yaralandı.
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından Kudüs'te sabah namazı için gittiği caminin önünden kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.;
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.