Müslüman coğrafyayla psikolojik barajları aşmaya başladık

Müslüman coğrafyayla psikolojik barajları aşmaya başladık

Küçükcan, "İslam dünyasında etkili olabilecek bir aktör varsa bu potansiyelin Türkiye'de olduğunu düşünüyorum" dedi

Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Talip Küçükcan, "İslam dünyasında etkili olabilecek bir aktör varsa bu potansiyelin Türkiye'de olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
Küçükcan, Akyazı ilçesindeki Kuzuluk Termal Tesisleri'nde bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Anadolu Buluşmaları Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, uluslararası ilişkiler bakımından 1990 yılından sonra tek kutuplu bir dünyanın oluşmaya başladığını ve bu dönemde İslam coğrafyasında dağınıklık yaşandığını savundu.
 
Türkiye'nin, yakın coğrafyasındaki ülkelerle ilişkilerinde çok büyük hatalar yaptığını iddia eden Küçükcan, şunları kaydetti:
 
"Bunların sadece birini saymakta yarar var. Bağdat'ta, Şam'da, Suud'da aldığınız diplomaları, Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu denk olarak kabul etmiyordu ama aynı üniversitelerden alınan diplomalar Harvard'da, Cambridge'de ve Londra üniversitelerinde kabul ediliyordu. Bu sembolik tanınmama meselesi bile 7-8 yıl önce değişti. Yeni yeni Müslüman coğrafyasıyla psikolojik barajları aşmaya başladık. İslam dünyasında etkili olabilecek bir aktör varsa bu potansiyelin Türkiye'de olduğunu düşünüyorum. Bunun için gerçekçi politikalarla insana yatırım yapılması gerektiğine inanıyorum."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.