Müslüman çocukları fare zehiri ile öldürmeye kalktılar

Müslüman çocukları fare zehiri ile öldürmeye kalktılar

İslam karşıtlığının boyutları geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay ile gündeme geldi

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-Olay, Kuzey Hindistan'ın Aligarh kentinde meydana geldi. Hindistan basınında çok tartışılan olaya göre en az 4 bin Müslüman çocuğun okuduğu bir İslam okulunun su tesisatına fare zehiri katılarak, çocukları zehirlemeye kalkışırken, çocuklardan birinin içme suyu şebekesine yaklaşan 4 kişiyi fark etmesi ile birlikte facianın eşiğinden dönüldü.

Pek çok kişiye göre böyle bir olayın yaşanması İslam karşıtlarının gözünün nasıl döndüğünü ispatlar nitelikte. Olayda hiç bir çocuğa zarar gelmemesi ise sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. 

Olayın yaşandığı okulun ismi Chacha Nehru Medresesi. Bu Müslüman okulunu Al Noor Yardım Derneği yönetiyor. Yardım kuruluşuna liderlik eden Salma Ansari olayla ilgili şokunu dile getirdi ve bunun bir 'çıldırmışlık' olduğunu söyledi.

Polisin yayınladığı rapora göre olay 4 kişi tarafından gerçekleştirilmek istendi. Okulun içme suyunun kaynağını uzun süre inceleyip bulan 4 kişi, yanlarındaki getirdikleri fare zehirlerini suya katacak iken bir öğrenci tarafından fark edildi. Öğrencinin fark ettiğini gören 4 kişi, öğrenciyi ellerindeki tabanca ile de tehdit etti. Fakat öğrenci çığlık atınca okul yönetimi de olay yerine geldi. Dört zanlı ise polis tarafından yakalandı.

Olayın ardından başka kişilerin de benzer girişimde bulunmaması için okul çevresine 18 adet kamera yerleştirmek için çalışmalara başladı.

ibtimes'ın haberine göre, bu alçak saldırıyı gerçekleştiren kişilerin fare zehirinin ne kadarını suya attığı, sudan alınan örneklerin incelenmesi sonucunda öğrenilecek. Öğrencilere ise başka kaynaklardan su temin etmeleri gerektiği söylendi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum