Müslüman çocuklar, Amerikalı çocuklara İslam'ı anlatmaya başladı

Müslüman çocuklar, Amerikalı çocuklara İslam'ı anlatmaya başladı

Bir grup Müslüman çocuk, Müslümanlara karşı önyargı besleyenleri böyle bilgilendiriyor.

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-Amerika Birleşik Devletleri'nde de faaliyet gösteren Ahmediyye Müslüman Toplumu Gençlik Derneği üyesi bir kaç çocuk, ABD'nin Fitchburg kentinde kendilerine anlamlı bir misyon yükleyerek, din eğitimi afişleri basıp dağıtmaya başladı. Amaçları ise İslamiyet'e karşı yanlış bilgilendirilmiş bölge insanlarını aydınlatmak.

Çocukların hedef kitlesi ise yaş olarak akranları oldu. Şehir merkezinde bir 'Müslüman ile tanışma' etkinliği düzenleyen çocuklar, ellerinde büyükleri ile birlikte hazırladıkları afişleri caddeden geçen çocuklara dağıtarak, onların İslamiyet'e karşı yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçmek istiyor.

Çocukların hedefi sadece yaşıtları değil. Çocuklar bazı zamanlar ebeveynleri ile birlikte şehir merkezinde dolaşarak insanlara İslamiyet hakkında afişler dağıtıyorlar.

12 yaşındaki Rayyan Mahmud, projeleri ile ilgili; "Biz barışçıl bir diniz ve gerçeği yaymaktayız" ifadelerini kullandı. Mahmud, "Bazen kötü tepkiler ile karşılaşıyoruz. Bazı kişiler bize terörist diyor, bazıları kötü kötü bakmak ile yetiniyor. Ama genel tepkiler olumlu. Yanımıza gelip elimizi sıkan insanlar da oldu" sözleri ile projeye bölge halkının verdiği tepkiyi de anlatıyor.

Yine projeyi gerçekleştiren çocuklardan biri olan Furqan Mehmud bir muhabirle konuşurken, Fitchburg'lu Rosa Castillo adlı biri yanına geldi ve ona gülümsedi. Ardından bir el ilanını aldı. Bayan Castillo, caminin bitişiğindeki restoranda garson olarak çalıştığını ve orada ibadet edenleri gördüğünü, fakat herhangi biriyle konuşmadığını söyledi.

Bayan Castillo, "Bence yaptıklarınız iyi bir fikir" diye ekledi. Müslüman bir arkadaşının olmadığını ve çocukların verdiği bilgileri okuyacağını söyledi ve ekledi: "Onlarla ilgili herşeyi öğrenmeye açığım."

Telegram'ın haberine göre, çocuklar ve ebeveynlerinin projesi ile ilgili haber alan ABD'li Müslümanlardan kendilerine destek mesajları yağıyor. Müslüman olmayanlardan bazıları ise; "Bunu yapmak zorunda kaldığınız için üzgünüz. ABD olarak bu önyargıyı biz yaptık" sözleri ile desteklerini iletmiş.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.