Müslüman çocuk Microsoft'u şaşırttı

Müslüman çocuk Microsoft'u şaşırttı

İngiltere'de Microsoft'un düzenlediği Office sınavını geçerek dünyanın en küçük Microsoft uzmanı ünvanını kazanan altı yaşındaki çocuk bir Müslüman

İngiltere'de Microsoft Office uygulamaları için uzmanlık sertifikası kazanan en genç kişi bir Müslüman. Pakistan asıllı Muhammed Hamza Şehzad isimli 6 yaşındaki çocuk, oldukça zor olan sınavları ve testleri geçerek, Microsoft Office Uzmanlığı sertifikası almaya hak kazandı. 

Microsoft sertifikaları arasında yer alan ve genellikle 20 yaş üzeri kişilerin almayı başardığı “Microsoft Office Uzmanı” sertifikasını, bu kez İngiltere'de yaşayan bir çocuk kazandı. Aynı zamanda dünyanın da en genç Microsoft Uzmanı ünvanını kazanan Muhammad Hamza, Londra'daki Microsoft Institute in London'da girdiği tüm testleri başarıyla tamamladı. 

microsoft1.jpg

Babası, Bilgi Teknolojileri (IT) uzmanı, annesi öğretmen olan Muhammed Hamza bilgisayar ve teknolojideki bu kabiliyetine rağmen gelecekte teknoloji alanında bir kariyere sahip olmayı hedeflemiyor. Genç yetenek, büyüyünce pilot olmak istiyor. 

Uzmanlar, bu yaştaki bir çocuğun söz konusu sertifikayı almasının oldukça zor olduğunu belirtiyor. 

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum