Müslüman basketbolcu rekorları alt üstü etti

Müslüman basketbolcu rekorları alt üstü etti

Kanada, yanı başında dünyanın en büyük basketbol organizasyonu olarak bilinen NBA’den nasibini alan ülkelerden biri. Bu özelliği ile NBA kariyerine adım atmak isteyen pek çok gencin hayallerini süslüyor. Bu hayallere sahip biri de Müslüman genç Ahmed Ali.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Kanada’nın Toronto eyaleti basketbola olan tutkusu ile bilinen bir eyalet. NBA’deki tek takımı olan Toronto Raptors ise pek çok gencin hayallerini süslüyor. Bu hayallerden birini gerçek kılmaya yaklaşmış biri de Toronto genç takımında oynayan Ahmed Ali.

Ahmed Ali çocukluğundan beri NBA hayali ile yanıp tutuşan bir genç. Başarılı bir basketbol oyuncusu olan Müslüman genç, bu hayallerini gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştı. Üstelik rekorları alt üst ederek.

Geçtiğimiz hafta Toronto lisesi ile Polanyi arasındaki maçta tam 103 sayı atarak rekorları alt üst eden genç, daha önce Erman Kunter’in 153 sayılık rekorunun ardından bu alanda ikinci bir rekora imza attı.

Unutamayacağım bir gece oldu diyen Ali, başarılı gecenin ardından sevincini ailesi ile paylaştığını ve bolca dua etmeyi unutmadığını sözlerine ekledi. Hayallerini gerçekleştirmek için bolca çalıştığını ve bunu başarmaya bir adım daha yaklaştığı için mutlu olduğunu belirtti.

Ctvnews’in haberine göre Ahmed basketbol alanında bir rekora imza atmış üçüncü Müslüman olma özelliği kazandı. Daha önce Erman Kunter 153, Kareem Abdul-Jabbar 100 sayı ile bu alanda rekorlar kıran iki Müslüman olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak: RisaleHaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.