Müslüman Amerikalı New Jersey'de Belediye Başkanı

Müslüman Amerikalı New Jersey'de Belediye Başkanı

Suriye doğumlu Muhammed Hayrullah, kendisini ‘Amerikalı Müslüman bir belediye başkanı’ olarak tanımlıyor. New Jersey eyaletindeki Prospect Park kasabasının üç dönemdir belediye başkanlığını yapan Hayrullah’a göre 6 bin nüfuslu kasaba, etnik köken ve dini.

Suriye doğumlu Muhammed Hayrullah, kendisini ‘Amerikalı Müslüman bir belediye başkanı' olarak tanımlıyor. New Jersey eyaletindeki Prospect Park kasabasının üç dönemdir belediye başkanlığını yapan Hayrullah'a göre 6 bin nüfuslu kasaba, etnik köken ve dini inançların bir toplumun yönetiminde belirleyici olmaması gerektiğinin güzel bir örneği.

Muhammed Hayrullah, 1991'de 16 yaşındayken New Jersey'deki bu küçük kasabaya yerleştiğinde bir gün belediye başkanı olacağını hayal bile etmemiş.

Ancak bir gün yolda yürürken gördüğü Arapça siyasi içerikli bir yazı, onu politikaya itmiş.

Hayrullah, 2001'de Amerikan vatandaşı olduktan bir yıl sonra seçime girmiş. Seçmenler, Müslüman olmasını hiç sorun etmemiş. 

Hayrullah, kimsenin din veya etnik köken üzerinden ayrımcılık yapmasının doğru olmadığını belirtiyor. ”Etnik köken kendimiz, ailemiz, birlikte yetiştiklerimiz için önemlidir” diyen belediye başkanı dinin kendisi için ahlaki bir temel oluşturduğunu söylüyor.

Amerika'da her yer gibi Prospect Park da seçime hazırlanıyor. Kasaba konseyinin altı sandalyesinin ikisinin sahibi, bu seçimlerde belirlenecek. Sosyal medyayı etkin bir biçimde kullanan Hayrullah, kasaba sakinleriyle sık sık telefon görüşmeleri yapıyor. 

Surrey doğumlu olan Hayrullah, insani yardım çalışmaları için bir kaç kez Suriye'ye gitmiş, bölgeye gıda ve teçhizat yardımı yapmış. Suriye halkını desteklemeye devam edeceğini belirten Hayrullah, ”Diktatöre ve diktatörü destekleyenlere meydan okuyoruz” dedi.

Eski bir öğretmen olan Hayrullah'ı tanıyanlar, onu iyi bir aile babası olarak tanımlıyor. 

Hayrullah'ın üç çocuğu için en büyük amacı, olumlu insanlar olarak yetişmeleri. Çocuklarına ve lider olmak isteyenlere mesajıysa, insanlığın etnik köken ya da dini inançlardan daha önemli olduğu.

 

Mynet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.