Müslüman Alimlerden Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına kınama

Müslüman Alimlerden Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına kınama

Yurtdışındaki Filistin Alimler Komitesi ile Dünya Müslüman Alimler Birliği, Aksa'nın ibadete kapatılmasını kınadı.

Yurtdışındaki Filistin Alimler Komitesi ile Dünya Müslüman Alimler Birliği, Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına tepki gösterdi.

Komiteden yapılan açıklamada, "Aksa'nın ibadete kapatılarak burada namaz kılınmasına izin verilmemesi, İslam ümmetinin tamamına karşı işlenmiş bir suç ve tehlikeli ihlaldir." ifadesine yer verildi.

Kutsal değerlerin korunması için üzerine sorumluluk düşen yöneticiler ve mescitle ilgili bazı görevleri üstlenen Ürdün başta olmak üzere Müslümanların bu suçla mücadele için omuz omuza vermesi istenen açıklamada, gelecek cuma günü "Aksa için kızgınlık cuması" ilan edilmesi çağrısında bulunuldu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği tarafından yayımlanan açıklamada ise Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılması "suç" olarak nitelendirildi.

İslam dünyasının sessizliğinin kınandığı açıklamada, "Ümmet bu halde olmasaydı, işgalci düşmanla saf tutan bazı siyasiler olmasaydı siyonistler bu suçu işlemeye cesaret edemezdi." değerlendirmesi yapıldı.

Birliğin Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği de bu gibi "tehlikeli" adımların, işgal altındaki bölgedeki olayları daha da büyütebileceği uyarısında bulundu.

Aksa'nın yeniden ibadete açılması için acilen harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Karadaği, "bahanesi ne olursa olsun ibadetin önüne engel konulmasının kabul edilemeyeceğini ve buna sessiz kalınamayacağını" kaydetti.

Karadaği, uluslararası topluma da İslam'ın simgesi haline gelen Aksa'ya yönelik bu tutumu protesto etmesi çağrısı yaptı.

İsrail polisi dün sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı.

Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın kapılarının kapatıldığı ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğünün dün Aksa'da namaz kılınmasına izin vermeyeceği belirtilmişti.

İsrail polisi ayrıca Aksa'nın da içinde bulunduğu Kudüs'ün surlarla çevrili Eski Şehir bölgesini ve çevresindeki yolları da giriş çıkışa kapatmış, şehrin çevresinde bulunan Filistinlileri de uzaklaştırarak surların 100 metre kadar ilerisine demir barikatlar kurmuştu.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylar üzerine Harem-i Şerif'i kapatmasının ardından yüzlerce Filistinli cuma namazını Eski Şehir surlarının dışında kılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.