Müslüman alimlerden 'insaf' çağrısı

Müslüman alimlerden 'insaf' çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Irak hükümetine, Sünnilerin yaşadığı bölgelere yönelik saldırıları durdurması çağrısında bulundu.

Birlik'ten yapılan yazılı açıklamada, hükümetin "insaflı ve razı edici" çözümlere ulaşmak için "talep sahipleriyle" ciddi bir diyaloğa girmesi istendi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin, Irak'ta yaşanan şiddet olayları ve Sünnilerin yaşadığı bölgelere askeri saldırılar düzenlemesi sebebiyle hayatını kaybedenler, yaralananlar ve evlerini terketmek zorunda kalan aileler için derin endişe duyduğu ifade edilen açıklamada, yaşananlardan ve ülkenin gördüğü zarardan Irak hükümeti sorumlu tutuldu.

Açıklamada, hükümete "Sünnilerin yaşadığı bölgelerdeki halk direnişini kırmak" için düzenlenen saldırıları durdurma ve "ülkede kaos yaratma çabalarına son verme", Iraklı siyasetçilere ve aşiret liderlerine kamu yararına öncelik verme, Müslüman halklara ve yardım kuruluşlarına şiddet olaylarından etkilenen sivillere yardım etme, bölge ülkelerine ise Irak konusunda müdahaleden kaçınma çağrıları yapıldı.

Irak'ta Nuri el-Maliki hükümetine karşı başlatılan protestolara verdiği destekle bilinen milletvekili Ahmed Alvani'nin 28 Aralık'ta Enbar'daki evine düzenlenen kanlı baskınla gözaltına alınması ve ardından gerçekleştirilen gösterilere müdahale edilmesi üzerine, Enbar ilinin Felluce ve Ramadi kentleri başta olmak üzere birçok bölgede ordu birlikleriyle silahlı gruplar arasında çatışmalar başlamıştı.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.