Müslüman alimler heyeti, Halep'teki katliam için açıklama yaptı

Müslüman alimler heyeti, Halep'teki katliam için açıklama yaptı

Irak Müslüman Alimler Heyeti, Halep’te yapılan katliamdan dolayı Esed rejimini, Rusya’yı ve İranı sorumlu tuttu.

Irak Müslüman Alimler Heyeti, Halep’te son zamanlarda akan kanlardan ve yıkımlardan dolayı Esed rejimini, Rusya’yı ve İranı sorumlu tuttu.

Genel Sekreterlik tarafından yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şer koalisyon kuvvetlerinin bir araya geldiği şu trajik manzarada, benzerine az rastlanılan en büyük suçlar, en büyük katliamlar ve yıkımlar kaydedilmiştir. Esed rejimi kuvvetleri ve müttefiki Rus kuvvetleri, yıkıcı askeri araçları ile Suriye’nin şehirlerini ve köylerini hedef almaya devam etmektedirler.

Sonuncusu ise bir haftadır devam eden Halep ve kırsalında yaşanan katliamlardır. Şehir topluluklarının, hastanelerinin, Sağlık merkezlerinin, camilerinin, hizmet kurumlarının, çarşılarının hedef alınması sonucu genelini çocukların, kadınların ve yaşlıların oluşturduğu yüzlerce insan hayatını kaybetmiş ve insanlar evsiz barksız kalmışlardır.”

Açıklamaya şu ifadelerle devam edildi: “Irak Müslüman Alimler Heyeti, bu facialara ve bunların dışındaki –halklarının hayatına ve özgürlük arzularına rağmen resmi siyasi sistemi sakat olan- ümmeti vuran facialara bakıp, bunun İslam ümmetinin tamamına başlatılmış soykırım savaşı olarak yorumluyor.  Hiç şüphesiz Suriye halkının musibetleri, ümmetin tamamının musibetleridir.”

HEYET, Suriye’de yaşananlardan bu örgütleri ve Halep’te yaşananların neticesi olarak Suriye halkının tutumunda bir kırılma yaşandığı müzakereleri yöneten uluslararası toplumu da sorumlu tuttu.

Irak Müslüman Alimler Heyeti Genel Sekreterliği tarafından yayınlanan açıklamanın sonunda şu ifadeler kullanıldı: “Allah Suriyeli şehitlere rahmet etsin, onları cennetine yerleştirsin, bu musibetlerden dolayı bizlere sabırlar ihsan etsin, onları insanların hayatını cehenneme dönüştüren düşman zalimlerden kurtulmakla nimetlendirsin. Allah’tan Suriye’nin geleceğini geçmişinden ve şuanki halinden daha hayırlı yapmasını diliyoruz. Onun kurtuluşunu, bölgesel ve küresel planların adımı altında acı çeken diğer beldelerin kurtuluşuna bir kapı kılmasını niyaz ediyoruz.”

Kaynak:HeyetNet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.