MÜSİAD’dan Kudüs'e destek ziyareti

MÜSİAD’dan Kudüs'e destek ziyareti

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD), İsrail’in Filistinlilere yönelik haksız yasak ve sınırlamalarına tepki göstermek amacıyla iş adamlarından oluşan heyet Kudüs’e çıkarma yaptı.

Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka ve beraberindeki heyet, Kudüs’te Müslümanlara destek olmak amacıyla Filistin’e ziyarette bulundu.

BÜYÜK KATILIMLI ZİYARET

Genel Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Yurtiçi-Yurt dışı Şube Başkanları ile Sektör Kurulu Başkanlarının da katıldığı ve 100’ü aşkın iş adamından oluşan MÜSİAD heyeti, Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kıldı. İlk gün El Halil Şehri’nde Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve Hz. Yusuf Peygamberlerin kabirlerini ziyaret eden MÜSİAD heyeti, ikinci gün ise Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı kılarak ziyaretlerini tamamladı.

İSRAİL’İN TAVRINI ASLA KABUL ETMİYORUZ

Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Ömer Faruk Okka, “Kudüs, Mescid-i Aksa’yı içerisinde barındırıyor. Aksa sadece Filistinlilerin değil, tüm Müslüman âleminindir. Kudüs, Mekke ve Medine gibi bizim için kutsaldır. İsrail’in, bütün Müslümanlar için kutsal mekân olan Mescid-i Aksa’da ibadet özgürlüğünü kısıtlamasını asla kabul etmiyoruz” dedi.

  • Zorbalığın karşısındayız
  • Müslüman âleminin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da kutsal değerlerine ve emanetlerine her zaman sahip çıkacağını ifade eden Okka, şunları kaydetti: “Biz de Mescid-i Aksa’yı karanlıktan aydınlığa çıkaracak kandilin bir damla yağı olmalıyız. Bütün dünya, yapılan bu haksızlığa, zulme ses çıkarmalı, tepkisini göstermelidir. Filistinli kardeşlerimizden, İsrail’in zorbalığına gösterdikleri direnişte desteğimizi eksik etmeyeceğiz.”

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.