Müsbet Hareket, Said Nursi'nin İslamî inkişaf modelidir

Müsbet Hareket, Said Nursi'nin İslamî inkişaf modelidir

Risale Haber'e konuşan Bediüzzaman'ın talebesi Mehmet Fırıncı ağabey herkesi sempozyuma davet etti

Kemal Benek'in haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden aynı zamanda İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Fırıncı ağabey, 1 Ekim 2017 Pazar günü başlayacak olan Uluslararası Risale-i Nur Sempozyumuna herkesi davet ettiklerini söyledi.

Bu gidişle ne İslam dünyası ne de batı dünyası huzurunu bulamayacak

Risale Haber'e konuşan Mehmet Fırıncı ağabey, dünyanın müsbet hareket prensibini anlaması gerektiğine işaret ederek, "Dünyanın müsbet hareketi, cihad-ı maneviye ilkesini anlaması lazım yoksa ne İslam dünyası ne de batı dünyası huzurunu bulamayacak bu gidişle. İslamın nasıl bir huzur dini olduğunu müsbet hareket anlayışı ile yerleştirebiliriz. Dünyaya, insanlığa mesaj verebiliriz" dedi.

Katiyyen menfi harekete izin yok, bizim tarzımız müsbet harekettir

İslam'ın yanlış tanıtılmasına çok üzüldüğünü vurgulayan Fırıncı ağabey, Bediüzzaman'ın verdiği dersi de hatırlattı:

"İslam'ı yanlış tanıtan bir kısım küçük grupların 1,5 milyar Müslümanı temsil eder gibi vahşi bir kısım şeyler yapması, İslam'a mal edilmesi bizi üzüyor. Üstadımız Bediüzzaman Hazretleri hayattayken bize "katiyyen menfi harekete izin yok, bizim tarzımız müsbet harekettir, bundan başka şey yoktur" demişti. Risalelerde de var. Düşman taarruz ederse devlet kuvvetleriyle ona mukabele edilir. Ben bunu bizzat kendisinden ders alanlardan birisiyim. Bunun herkes tarafından bilinmesi, Müslümanların ve dünyanın en küçük ferdine kadar bilinmesi bir vazifedir. Buna kalben taraftar olmasını temin etmek de büyük bir güzelliktir."

Bediüzzaman İslamın inkişaf modeli olarak ortaya koydu

"Müsbet Hareklet"in İslami bir model olduğunu ifade eden Fırıncı ağabey, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buna lakayt alarak "neymiş müsbet hareket falan filan" diyenler de olmuş. Bunların çok yanlış bir yolda olduğunu düşünmemiz lazım. Müsbet hareket, Bediüzzaman Said Nursi'nin bir İslam modeli olarak ortaya koyduğu, İslamın inkişaf modeli olarak ortaya koyduğu düstur, prensip ve esastır."

Fırıncı ağabey, herkesi davet ettiklerini açıklayarak, "Sempozyuma herkesi davet ediyoruz. Gelenlerden Allah razı olsun. Gelmeyenler de kalben taraftar olsun" dedi.

Bu akşam saat 20'de twitter çalışması

Uluslararası Risale-i Nur Sempozyumlarının on birincisi 1-3 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. Sempozyumda, dünyanın dört bir tarafından gelen bilim insanları, “Kur’an ve Sünnet Rehberliğinde bir İman Hizmeti; Müsbet Hareket” konusunu müzakere edecek. 

Sempozyuma yaklaşılırken bu akşam saat 20'de twitter'da #MüsbetHareket tagıyla mesaj verilecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.