"Mus'ab Bin Umeyr" tiyatro sahnesinde

"Mus'ab Bin Umeyr" tiyatro sahnesinde

Mus'ab Bin Umeyr'in hayatını anlatan tiyatro oyununu Ankaralı tiyatroseverlerle buluşturdu.

Genç Memur-Sen ile Memur-Sen, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Hz. Muhammed'in (sav) talebelerinden Mus'ab Bin Umeyr'in hayatını anlatan tiyatro oyununu, Ankaralı tiyatroseverlerle buluşturdu.

Milli Eğitim Bakanlığı şura solununda sahnelenen oyun öncesinde konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, tiyatro oyunuyla Hz. Muhammed'in (sav) yetiştirdiği, ilk öğretmenlerden Mus'ab Bin Umeyr'in gençlere tanıtılmasının amaçlandığını belirtti.

Bayraktutar, "Yaşamı sevincini, azmi, doruklarında yaşayan, yüzlerinde bu heyecanı,sevinci görmekten mutlu olduğum sevgili gençler; güzel eğlencelerinizi, gençliğinizden bir parça olan bu güzel anlarınızı, terk edip, nefisinize uymadan Hz. Peygamberimizin (sav) en yakın, en çok sevdiği, Mus'ab Bin Umeyr'in hayatından bir parça olsun öğrenebilmek için bu azimle, bu şevkle buralara teşrif ettiğiniz için sizleri selamlıyorum" dedi.

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan da Genç Memur-Sen olarak geçmişe takılıp bugün fantezi yapma gibi bir dertleri olmadığını belirterek, "Bizim asıl derdimiz, şanlı geçmişimizi günümüze taşıyarak, çağın gençleri ile buluşturarak istiklalimizi, istikbalimizi yeniden kurgulamak peşindeyiz. Hepimizin örneği olan "Mus'ab Bin Umeyr"'den ilham ve örnek alarak geleceğimizi nasıl kurgulayabiliriz onun derdindeyiz" diye konuştu.

"Seyirciler Mekke ve Medine dönemine gidiyor"

Mahmut Tahsin'in yazıp yönettiği tiyatro oyununu sahneye koyan Tiyatro Greyfurt'un oyuncularından Mehmet Alkan Demir, oyunu iki sezondur oynadıklarını ve bu sezon "Mus'ab Bin Umeyr" ile 40 temsil yaptıklarını kaydetti.

Demir, İslam tarihinin sahnelenmesi açısından çok zor bir dönem olduğunu belirterek "O dönemi birebir aslına uygun yaşatmaya çalışmak, ona uygun dili keşfetmek, sahneye koymak biraz vakit aldı. Bu yüzden 5-6 ay gibi bir dönemde hazırlandık. Sonuç olarak, seyirciler oyunu izledikleri zaman, Mekke ve Medine dönemininde yaşanılanları görüp, o günlere gidebiliyorlar" ifadesini kullandı.

Genç Memur-Sen'in davetiyle katıldıkları ikinci etkinlik olduğunu söyleyen Demir, oyunun konusunun İslamiyet'ten önceki dönemden başlayıp, Müslümanlığın yayıldığı dönemi anlattığını belirtti.

Demir, "Bu oyunda bir insanın neleri feda edebildiğini gösteriyoruz. Mus'ab Bin Umeyr, Mekke'nin en zengin ailelerinden birinin oğlu ve ailesinden baskı, şiddet ve işkence görmesine rağmen İslamiyet'i seçiyor ve Hz. Muhammed'in (sav) dizinin dibinden ayrılmıyor" dedi.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.