Mursi'ye verilen idam kararı bozuldu

Mursi'ye verilen idam kararı bozuldu

Mısır'da darbeyle görevden uzaklaştırılan halkın cumhurbaşkanı seçtiği Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararı bozuldu. Bu karara göre, farklı davalarda yargılanan Mursi'nin idamı gerçekleşmeyecek.

Mısır'da darbeyle görevden uzaklaştırılan halkın Cumhurbaşkanı seçtiği Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararı bozuldu.

El-Cezire'de yer alan habere göre, Mısır'daki temyiz mahkemesi, 'Hapishane Baskınları' davasında yargılanan Mursi hakkındaki idam ve müebbet kararına itiraz etti.

Reuters: Bu karar idam edilmeyecek anlamına geliyor
 

  •  
  • "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak bilinen davada yargılanan Mursi, 106'sı firari ve 25'i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyordu.

Görevden uzaklaştırılmasının hemen ardından Cunta yönetimi tarafından tutuklanan Mursi, diğer suçlamalardan dolayı uzun hapis cezalarına çarptırılırken, bunların arasında iki tane yüksek derece casusluk suçlamaları da bulunuyor. Reuters'ta yer alan habere göre, bugün verilen karar, Mursi'nin idam edilmeyeceği anlamına geliyor.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te gerçekleştirilen askeri darbe ile halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi, görevinden uzaklaştırılarak Sisi yönetimi tarafından hapishaneye mahkum edilmişti. O günden bu yana birden fazla davada yargılanan Mursi, birden fazla idam cezasına ve müebbete mahkum edildi.
 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.