Mürşitpınar'da sınır hattı "24 saat" izleniyor

Mürşitpınar'da sınır hattı "24 saat" izleniyor

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı, 16 kamerayla 24 saat kontrol ediliyor. Sınır kapısındaki kameralarca zaman zaman Kobani'de yaşanan olaylar da kaydediliyor.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı, 16 kamerayla 24 saat kontrol ediliyor. Sınır kapısındaki kameralarca zaman zaman Kobani'de (Ayn el Arap) yaşanan olaylar da kaydediliyor.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle kapatılan ve Kobani'deki çatışmalarda zarar gören Mürşitpınar Sınır Kapısı, bir süre önce yenilendi. Yenileme çalışmaları kapsamında çelik kapı raylı sistemle güçlendirilen kapı ile çevresine, sınır güvenliğinin kontrol altına alınması için kamera sistemi kuruldu.

Sistemin kurulmasıyla bölge, 16 kamerayla 24 saat izlenirken, Kobani'de meydana gelen bazı olaylar da kaydediliyor. Terör örgütü DAEŞ militanlarınca bu sabah Kobani'ye yönelik bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırı da sınırdaki kameralarca kaydedildi.

Bunun dışında gümrük sahası ve yakındaki karakolda bulunan güvenlik kameralarıyla da sınır hattı ve Kobani'nin bir bölümü 24 saat izleniyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.