Mursi'nin yeğenine 1 yıl hapis

Mursi'nin yeğenine 1 yıl hapis

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yeğeni Said Mursi 'Yargı makamına hakaret' suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yeğeni Muhammed Said Mursi'nin, 'Yargı makamına hakaret' ettiği iddiasıyla 1 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesinde "Yasaklı bir örgüte üye olmak" suçundan yargılanan ve hakkında 15 gün tutukluluk kararı bulunan Mursi'nin yeğeni Said Mursi'nin duruşması görüldü.

Duruşma sırasında Said Mursi, mahkeme başkanına "Yarın sizleri yönetecek ve hapsedecek olan benim" dedi. Bunun üzerine "Yargı makamına sözlü hakaret ettiği" gerekçesiyle sanığı 1 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, "Yasaklı bir örgüte üye olmak" suçlamasıyla yargılandığı davada da Mursi'nin tutukluluk süresinin 15 gün daha uzatılmasına karar verdi.

Mısır makamları, darbe karşıtı gösterilere davet eden Müslüman Kardeşler Teşkilatını (İhvan) "Terör örgütü" ilan etmiş, mensupları hakkında da terör suçu yaptırımları uygulanması ve yargılanmaları kararı almıştı.
Mısır'da 3 Temuz 2013'te ordunun yönetime el koymasının ardından darbe karşıtı yüzlerce kişi "İzinsiz gösteri düzenlemek, şiddet olaylarına karışmak, yasaklı bir örgüte üye olmak" gibi çeşitli suçlamalarla yargılanmaya başlanmıştı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.