Mursi'nin yargılanması protesto ediliyor

Mursi'nin yargılanması protesto ediliyor

Mısır'da darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi'nin "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla yargılanması çeşitli kentlerde protesto ediliyor.

Mısır'da darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin bugünkü duruşması öncesi "Halk, cumhurbaşkanını müdafaa ediyor" adıyla sabahın erken saatlerinde düzenlenen gösteriler, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak tarafından organize edildi.

İskenderiye'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen eylemlerde Mursi'nin resimleri taşınırken, göstericiler Rabia işareti yaparak, askeri darbe karşıtı sloganlar attı.

Süveyş, İsmailiyye, Port Said, Şarkiye, Buheyre kentlerinde Mursi'nin yargılanmasını protesto etmek için insan zincirleri oluşturuldu.

Güvenlik güçleri müdahale etti

Güvenlik güçleri, Mursi ile 14 sanığın davasının görüleceği başkent Kahire'deki Polis Akademisi yakınlarında düzenlenen gösteriyi gözyaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti.

Onlarca gösterici gazdan etkilendi. Göstericilerin bir kısmı ara sokaklara dağılırken, yüzlerce kişi bölgedeki es-Selam Camisi'ne sığındı.

Tahrir Meydanı kapatıldı

Öte yandan, Kahire'deki Tahrir Meydanı ile meydana çıkan bir çok cadde dikenli tel ve demir barikatlarla kapatılarak, orduya ait birlikler bölgede konuşlandırıldı.

Emniyet kaynakları, söz konusu güvenlik önlemlerinin Mursi yandaşları ve terör örgütlerine bağlı gruplar tarafından düzenlenmesi muhtemel gösterileri engellemek için alındığını belirtti. İçişleri Bakanlığı'nın Tahrir Meydanı başta olmak üzere hiçbir alanda gösteri yapılmasına izin vermeyeceği ifade edildi.

Muhammed Mursi, kamuoyunda "İttihadiyye Olayları" olarak adlandırılan "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla hakkında açılan davada ilk kez 4 Kasım'da hakim karşısına çıkmış, duruşma 8 Ocak 2014 tarihine ertelenmişti. Mursi duruşmada, Mısır'ın seçilmiş meşru cumhurbaşkanı olduğunu ve darbe yönetiminin atadığı mahkemenin kendisini yargılamaya yetkisi olmadığını söylemişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.