Mursi'nin çıkardığı af kararlarına iptal

Mursi'nin çıkardığı af kararlarına iptal

Mısır'da geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde çıkarılan "af kararlarını" iptal etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Mursi döneminde haklarında idam ve hapis cezası verilen 52 kişi için çıkarılan af kararı, Mansur tarafından iptal edildi. Açıklamada, aftan yararlanan ve hakkında idam kararı verilmiş kişilerin cezalarının müebbete çevrildiği, diğerlerinin ise süresine değinilmeden hapis cezalarına maruz kalacakları ifade edildi.

İptal kararının, "affa neden olacak hiçbir unsurun bulunmaması, toplumun yararını gözetmediği, toplumsal tartışmaya yol açtığı ve söz konusu kişilere öldürme ve vatandaşları korkutma suçlamaları isnat edildiği" için alındığı kaydedildi.

Darbe yönetiminde görev alan eski Başbakan Hazım Biblavi, Aralık 2013'te, Mursi'nin 30 Haziran 2012 ve 3 Temmuz 2012 arasında aldığı af kararlarını incelemek üzere bir komite oluşturmuştu. Komitenin 25 Ocak 2011 ve 30 Haziran 2012 tarihleri arasında haklarında hükme varılmış kişiler üzerinde inceleme yaptığı, söz konusu kişilerin ülke içinde ve dışında tehdit unsuru olduğu öne sürülmüştü.

Darbeyle görevden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 30 Haziran 2012'de göreve gelmesinin ardından, aralarında 9 Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubunun da bulunduğu 27 kişi hakkında verilen hükümlere af içeren kararname çıkarmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.