Mursi'den Türkiye'ye taziye mesajı

Mursi'den Türkiye'ye taziye mesajı

Mursi, mahkemede görüştüğü oğlu aracılığıyla Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı gönderdi

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Üsame Mursi, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, babasıyla "Hapishaneler baskını" davasının duruşması sonrasında bir araya geldiğini belirtti.
 
Mursi'nin, Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle Türk halkına taziye mesajı gönderdiğini belirten Üsame Mursi, mesajında şu ifadelere verdi:
 
"Mısır Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Soma maden ocağında meydana gelen elim faciadan dolayı başta Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına başsağlığı diliyor, bu elim olaydan dolayı Türkiye halkına Allah'tan sabır ve metanet temenni ediyor."
 
Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 130 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.
 
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, eski Merkez Bölgesi Hapishaneleri Genel Müdür Vekili emekli Tümgeneral Mahmud eş-Şazili tanık sıfatıyla dinlendi.
 
25 Ocak devrimi sırasında hapishanelerde daha önce görülmemiş şiddetli olayların yaşandığını belirten Şazili, "Koğuşlara zarar verildi, battaniyeler yakıldı, mahkumlar avlulara çıktı ve hapishanelerin dışından silahlı saldırılar düzenlendi” dedi.
 
“29 Ocak 2011’de Ebu Zabel Hapishanesi’nde bulunduğum sırada doğu duvarından beyaz entari giyen bir grubun bize ateş açması beni şaşırttı" diye konuşan Şazili, baskını Hamas, Hizbullah ve Sina'daki Bedevilerin düzenlediğini iddia etti.
 
Yargılanan sanıkların hiçbirinin Ebu Zabel'de bulunmadığını kaydeden Şazili, saldırının hedefinin siyasi hükümlüleri kaçırmak olduğunu, zira adi suçlardan hüküm giyen kişilerin kaldığı koğuşlara baskın yapılmadığını dile getirdi.
 
Mursi'den mikrofon tepkisi
 
Bulunduğu kafesten mahkeme heyetini duyamadığını ifade eden Mursi ise “Başından beri sessiz oturuyorum, konuşmak istemiyorum. Tanık konuştuğunda, avukat konuştuğunda duyuyorum. Mahkeme heyeti konuşunca duyamıyorum” dedi. Mursi, “Bu sorunu halledin. İkinci mikrofon varsa takın ancak sizi duymamı istemiyorsanız siz bilirsiniz” ifadesini kullandı.
 
Mahkeme heyeti daha sonra kalan tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 7 Haziran’a erteledi.
 
"Vadi'n-Natrun Hapishanesi” olarak da bilinen davada, 105'i firari ve 26'sı tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında "11 hapishane ve karakola saldırarak 3 subayı kaçırmak" suçlamasıyla yargılanıyor.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.