Mursi'den barışçıl mücadeleye devam çağrısı

Mursi'den barışçıl mücadeleye devam çağrısı

Cumhurbaşkanı Mursi, "barışçıl beyaz devrim mücadelesine devam" çağrısında bulundu

Mısır'da askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, "barışçıl beyaz devrim mücadelesine devam" çağrısında bulundu.
 
Mursi, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabında yayımlanan mesajında, "Allah şahidimdir. Görevim boyunca yolsuzluk ve suçlarla mücadeleden geri durmadım. Doğrularım da oldu hatalarım da. Ancak bana verdiğiniz emanete ihanet etmedim ve etmeyeceğim. Yıllarımı onların suçlarıyla mücadele için harcadım, yaşadığım müddetçe de mücadeleme devam edeceğim" ifadelerini kullandı.
 
Mısır halkına "Birlik içinde olun ayrılmayın. Birbirinizle çekişmeyin. Sonra içinize korku düşer ve gücünüz, devletiniz elden gider" çağrısı yapan Mursi, şunları kaydetti:
 
 "Ey devrimci halk! Kutsal devrimimize bu büyük zorluklarla mücadele etmeyi takdir eden Allah, Mısır'ın diğer ümmetler karşısında iftihar ettiği kadın, erkek gerçek devrimcileri bu zorluklar için hazırladı. Özgür devrimciler! Barışçıl beyaz devrim yolunda dağ gibi dimdik, titretircesine kararlı yürümeye devam edin. Devrimin en yakın zamanda zaferle sonuçlanacağına inancım tam."
 
Mursi, cumhurbaşkanlığı seçimini eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin kazanmasına işaret ederek, "Arkanızda duran halk kitleleri, darbenin liderininin atanması tiyatrosunda gürüldeyen sessizliğini dünyaya duyurdu. Dünyadaki özgür halklar yalanlar üzerine inşa edilen bu günahkar darbeci rejimi tanımadı, hiçbir özgür de tanımayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
 
 Allah'ın zaferine, davamızın adaletine ve sizlere güveniyorum
 
"Özgür devrimcilere", "barışçıl beyaz devrim mücadelesine devam" çağrısında bulunan Mursi, mesajını şöyle tamamladı:
 
 "Mısır'ın devrimci gençleri. Dünyayı kendinize hayran bıraktınız. Siz bugünün ve yarınınsınız. Şimdinin ve geleceğinsiniz. Hatta siz vatansınız. Azim ve sebatınızla bu devrim sancağını kaldıracağınıza ve onu onurlu zafere ulaştıracağınıza inanıyorum. Devrim, devrim. Sabır, sabır. Şimdiden, bizden sonraki yeni nesillere nasıl sabrederek kazandığınızı, neleri feda ederek bu mücadeleyi kazandığınızı anlatırken görüyorum. Şehitlerin kanı, yaralıların, tutukluların verdiği mücadele heder olmayacak. Bu, zor bir yol biliyorum ama Allah'ın zaferine, davamızın adaletine ve sizlere güveniyorum." 
 
Mesajın, Mursi'ye ait olduğunu teyit eden Mursi'nin özel kalemi ve eski Yatırım Bakanı Yahya Hamid, yazının nasıl ulaştırıldığına dair ise bilgi vermedi.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.