Mursi davası ertelendi

Mursi davası ertelendi

Mursi, İhvan yöneticileri ve İttihadiye olayları sırasında görev yapan 14 kişinin yargılandığı dava yarına ertelendi

İslam Mes’ad, Seyyid Fethi'nin haberi
 
Mısır'da darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi, İhvan yöneticileri ve İttihadiye olayları sırasında görev yapan 14 kişinin yargılandığı dava yarına ertelendi.
 
Mısır'da mahkeme, görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticileri ve İttihadiye olayları sırasında görev yapan toplam 14 kişinin yargılandığı davayı yarına erteledi. 
 
Alınan bilgiye göre, mahkeme heyetinin bugünkü duruşmada görevi Cumhurbaşkanı ve başkanlık kurumlarını korumak olan Cumhuriyet muhafızlarından 6-7 tanığı dinlediği ve yarınki duruşmada da eski içişleri bakanı Tümgeneral Ahmed Cemaleddin ve doğu Kahire Yeni Mısır Polisi Bölümü memuru Albay Yusuf Zağlul'u dinleyeceği belirtildi.
 
Öte yandan mahkeme, görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de yargılandığı "Casusluk ve Vadi'n Natrun Hapishanesi'nden kaçma" davalarında da "reddi hakim" talebinin reddinden sonra duruşmaların Salı ve Çarşamba günlerinde yapılmasına karar verdi.
 
Mübarek'in istifa etmek zorunda kaldığı 25 Ocak'tan 3 gün sonra, 28 Ocak 2011 sabahı Mursi, Müslüman Kardeşler’in Mübarek karşıtı gösterilere katılacağını açıklamasının ardından tutuklanarak Vadi'n Natrun Hapishanesi'ne konulmuş, 30 Ocak akşamı ise ülke genelinde kitlesel firarların gerçekleşmesi sırasında çoğu Müslüman Kardeşler yöneticisi 34 kişiyle hapisten çıkarılmıştı.
 
Başsavcılık, "hapishaneler baskını" davasında, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi ile Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ve Filistinlilerin de aralarında bulunduğu 131 kişiyi, "ülkenin bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne zarar verecek eylemlerde bulunmak", "Vadi'n Natrun, El-Merc ve Ebu Zabel hapishanelerine saldırarak Hamas, Hizbullah ve İhvan mensuplarının kaçmasına imkan sağlamakla" suçlamıştı.
 
Mursi ve 14 sanık, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen, 2012'de "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında, 4 Kasım'da ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.
 
Öte yandan Mursi’nin oğlu Usame Muhammed Mursi, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Halkın kabul ettiği anayasayı ihlal ettiği için söz konusu duruşmalar geçersizdir. Bu duruşmaların tekrarlanması, yargının meşru yolundan saptığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.