Münih Saldırısı Nedeniyle Almanya Alarmda

Münih Saldırısı Nedeniyle Almanya Alarmda

Almanya'da önce Wuerzburg sonra Münih'te yaşanan saldırılar nedeniye ülke alarmda. Amerika'nın Sesi'nin konuştuğu siyaset uzmanlarından Stephen Szabo, Almanya'da iç terör tehdidinin artması nedeniyle yeni olayların yaşanabileceğini söyledi.

Almanya'nın en büyük üçüncü kenti olan Münih'te Cuma akşamı yaşanan silahlı saldırı ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkıyor. Saldırıyı, 18 yaşında İran asıllı bir Alman vatandaşının tek başına başına düzenlediği açıklandı.

Münih Polis Şefi Hubertus, saldırgan gencin kargaşanın ortasında kendini başından vurduğunu açıkladı. Saldırıyı neyin tetiklediği henüz belirlenemedi ancak Andrae olayın, terör saldırısı olup olmadığına karar vermek için erken olduğunu söyledi. Münih'teki bütün güvenlik önlemleri de kaldırıldı.

Amerika'nın Sesi'nin konuştuğu Amerikalı bir görgü tanığı, saldırı başladığı sırada yakındaki tren istasyonunda olduğunu, silah sesleri başladığında insanların korku ve panik içinde koşturmaya başladığını anlattı. Saldırıda kaç el ateş edildiği hala araştırılıyor.

İsmini vermek istemeyen görgü tanığı, "Sonra bir anda dışarısı sessizliğe birindi. Ve bir sürü insan güvenli bir yer bulmak için istasyona koştu. Saatler sonra büyük bir polis gücü bölgeye geldi ve helikopterlerle inceleme başladı” dedi.

Alman Marshall Fonu direktörlerinden Stephen Szabo, Amerika'nın Sesi'ne yaptığı açıklamada, bu son saldırıların, Almanya'nın mültecileri kabul etme politikalarını gözden geçirmesine neden olacağını öngörüyor. Szabo, "Merkel'in dünyanın sorunlu bölgelerinden kaçan mültecilere yönelik açık kapı politikası, Fransa ve Belçika'da gördüklerimizden farklı. Bu yüzden Merkel'e ve bu kapıya yönelik ciddi siyasi sonuçları olacaktır” dedi

Szabo ayrıca, bu olayın Almanya'da ciddi iç terör tehdidinin başlangıcı olabileceğini ve bunu zaten beklediklerini vurguladı.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bahram Ghasemi, bir açıklama yayımlayarak saldırı kınadı. Açıklamada, " Bugün her şekilde ve her yerde terörle mücadele, tüm dünya toplumunun acil talebidir. Masum ve savunmasız insanları öldürmek, insanlık tarihinin utancıdır” dendi.

Münih saldırısında biri saldırgan 10 kişi öldü. 16 yaralının 3'ünün durumu kritik. Yaralılar arasında çocuklar da var. Olay, son sekiz günde Avrupa'da sivillere yönelik üçüncü saldırı oldu. En son 4 gün önce Almanya'nın Wuerzburg kentinde, 17 yaşından bir Afgan mülteci çekiç ve bıçakla yolculara saldırmış ve 4 kişiyi yaralamıştı. Polis, saldırganı vurarak öldürmüş, saldırıyı IŞİD üstlenmişti.  

 

Amerikanın Sesi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.