Mülteciye geçici kimlik

Mülteciye geçici kimlik

Türkiye'ye sığınan mültecilere geçici kimlik belgesi verilecek. Böylece sığınmacıların eğitim, sağlık, sosyal yardım gibi hizmetlerden daha kolay istifade etmeleri sağlanacak.

Yüzbinlerce mülteciye kapısını açan Türkiye, dünyada bir ilke daha imza atarak mültecilere yönelik Geçici Koruma Yönet-meliği'ni yürürlüğe koydu.
 
TÜRKİYE'DEN ÖNCÜ ADIM
 
Mültecilere sağlanacak olan Geçici Koruma konusu ayrıntılarıyla düzenlenerek dün resmi gazetede yayınlandı. Daha önce hiçbir ülkede bu denli detaylı bir kanun uygulamaya girmedi. Kimlik belgesiyle, mültecilere Türkiye'de yasal olarak kalış hakkı sağlanmış oldu. Başta sağlık hizmetleri olmak üzere eğitim, iş piyasasına erişim, sosyal yardım gibi hizmetlerin sağlanabilmesi için detaylı düzenlemeler yer alıyor.
 
ADRESE KAYITLI OLACAKLAR
 
Uygulama kapsamında geçici koruma kimlik belgesiyle, mültecilere, kimlik için adres kayıt sistemine kayıt yaptırma zorunluluğu getirildi. Ayrıca mülteciler uygulamayla çalışma izni almak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvurabilecekler.
 
Kendilerine elektronik haberleşme hizmeti dahil diğer hizmetler için abonelik sözleşmesi yapabilme imkanı da tanmış olacak. Temel ve acil sağlık hizmetleri ile bu kapsamdaki tedavi ve ilaçlardan hasta katılım payı alınmayacak.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.