Mültecilere kucak açmak herkesin sorumluluğu

Mültecilere kucak açmak herkesin sorumluluğu

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, mültecilere kucak açmanın ve onlara güzel davranmanın herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, dünya genelinde daha önce benzeri görülmemiş krizlerin yaşanmakta olduğunu kaydederek, mültecilere kucak açmanın herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi.

Dujarric, AA'nın, ''Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) adlı grubun Almanya'daki eylemleri ve Avrupa genelinde yabancı düşmanlığının artmasına ilişkin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un aşırılık yanlılarının eylemlerindeki artışa karşı sesini yükselttiğini söyledi.

Avrupa'nın yanı sıra dünyanın bir çok köşesindeki aşırılıkçılığa karşı olduklarını ifade eden Dujarric, "Genel Sekreter Ban'ın bu konu hakkındaki mesajı, tolerans ve kabul üzerinedir" dedi.

Son dönemde yaşanan mülteci krizine dikkati çeken Dujarric, "Dünya genelinde daha önce benzeri görülmemiş bir mülteci krizi yaşanmakta ve bu insanlar tehlikeli bölgelerden güvenli bölgelere doğru kaçmakta. Mültecilere kucak açmak ve onlara güzel davranmak herkesin sorumluluğu" diye konuştu.

Almanya'da sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla 12 kişi tarafından organize edildiği öne sürülen PEGIDA'nın Müslüman ve yabancı karşıtı eylemlerine katılımın her geçen gün artmakta olduğu bildirilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.