Mülteciler savaştan, zengin ülkeler mültecilerden kaçıyor

Mülteciler savaştan, zengin ülkeler mültecilerden kaçıyor

Raporun özeti şu; mülteciler savaştan, zengin ülkeler mültecilerden kaçıyor. Hadise tamamen böyledir

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Başbakanlık Acil ve Afet Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) düzenlenen Suriyeliler Yüksek Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, sığınmacı konusuyla ilgili en son Uluslararası Af Örgütünün bir rapor yayımladığını ifade etti.

Kaynak, "Raporun özeti şu; mülteciler savaştan, zengin ülkeler mültecilerden kaçıyor. Hadise tamamen böyledir. Gerek nüfus itibarıyla gerek milli gelir itibarıyla gerek yüzölçümü itibarıyla en büyük devletlerde mülteci sayısı yok denecek kadar azken, bunun tam tersi olan ülkeler en fazla mülteciyi barındırıyor." diye konuştu.

"Sığınmacılara yapılan yardımlar, asla bizim devlet bütçemize girmiyor"
Sığınmacılar için Avrupa Birliğinin (AB) şu ana kadar 171 milyon dolar, Birleşmiş Milletlerin (BM) de 181 milyon dolar yardım yaptığını ifade eden Kaynak, "AB ve BM'nin yanı sıra Katar'dan Kuveyt'e ayrı ayrı birçok ülkenin katkılarıyla beraber toplam 550 milyon dolarlık katkı almışız. Bu katkılar, asla bizim devlet bütçemize giren yardımlar değil." ifadesini kullandı.

Bu sene 500 bin mülteciyi devlet okullarında okutmayı planladıklarına vurgu yapan Kaynak, şunları kaydetti:

"Kendi müfredatımızı okutacağız bu mülteci çocuklara. Onlara Türkçe, tarih ve değerler eğitimi vereceğiz. Çünkü Suriye'de baba Esad zamanında okutulan müfredat Türkiye ve Osmanlı düşmanlığı üzerineydi. Hala onların okuttuğu haritada Hatay, Suriye sınırlarında görünüyor. İlginç olan bir nokta da, şu anda Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin, PKK'nın maalesef koalisyon güçlerinin de desteğiyle oluşturmaya çalıştıkları koridor yıllardan beri Suriyeli çocuklara gösteriliyor, beyinlerine nakşediliyor. Bunu değiştirmemiz lazım."
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.