Mülteciler kilisede namaz kılınca ortalık karıştı

Mülteciler kilisede namaz kılınca ortalık karıştı

İtalya'nın Tuscany bölgesinde bir grup Mülteci, sığınmak zorunda kaldıkları bir kilisede ibadet edince İtalya karıştı.

Ömer Çiftçi'nin haberi
RİSALEHABER- İtalya'nın Tuscany bölgesinin Pistola kenti karışık. Sebebi ise "kilise'de" namaz kılmak zorunda kalan Suriyeli mülteciler.

Geçtiğimiz ay ülkeye alınan bir mülteci grup, henüz kalacak yer tesis edilmediği için Pistola'ya bağlı bir kilise'de geçici olarak tutuluyordu. Hayatlarını şimdilik burda idame ettiren Mülteci grup, namazlarını da burda kılmak zorunda kalıyordu.

Cemaat halinde namaza durdukları bir namaz vaktinde ise kiliseye gelen bir ziyaretçi durumu fark etmiş ve olayı fotoğraflamıştı. Fotoğrafın ortaya çıkışı ile birlikte İtalya deyim yerindeyse karıştı.

"Burada onları ağırlıyor olmamız, onlara bizim ibadethanemizde namaza durma hakkı vermez. Bu çok yanlış birşey. Kendilerine yer arıyorlarsa, Mekke'ye gidebilirler" diyen Pistola Kilisesi Papazı Massimo Biancalani, Pistola bölgesi 18 tane mülteciyi kabul ederken de en sert muhalefet yapan isimlerden biri olmuş.

Tuscany bölgesinin Başpsikoposu Fausto Tardelli ise olaya daha ılımlı yaklaşanlardan. Tardelli yaptığı açıklamada;" Ben de bir din görevlisi olarak bu görüntüleri onaylamıyorum. Ama onlar ile iç içe yaşayacaksak, bir takım fedakarlıkları da yapmamız gerekli. Barış ve ferah için bu gerekli" ifadelerini kullandı.

Thelocal.it'in haberine göre,görüntüler İtalya Basınına düşer düşmez İtalya'yı karıştırdı. Pek çok kişi görüntülerin bir "rezillik" olduğunu savunurken, olayın Vatikan tarafından nasıl görüleceği merak konusu oldu.

Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.