Mülteci konusunda İtalyan mafyası devrede!

Mülteci konusunda İtalyan mafyası devrede!

Pek çoğumuzun filmlerden aşina olduğu İtalya'nın Sicilya bölgesinden çıkan "Mafyalar", sığınmacılara karşı bir savaş ilan etti.

Ömer Çiftçi'nin Haberi:

RİSALEHABER-İtalya'nın tatil cenneti olduğu kadar, mafya babalarını çıkarması ile de ünlü olan Sicilya Bölgesi yeni bir kriz ile karşı karşıya.

Pek çoğumuzun "Baba" filmleri ile aşina olduğu Sicilyalı mafya babaları göçmenlere karşı savaş ilan etti!

İtalya'daki bu krizin korkulan yanı ise, 30 yıl önce dağılan İtalyan Mafya Birliği olan "Cosa Nostra"nın geri dönmesi.

Olaylar İtalya'nın Palermo bölgesinde mülteci sayısının artması ile başladı. Palermo Belediye Başkanı Leoluca Orlando geçtiğimiz günlerde basına; "Palermo artık bir Avrupa'lı şehri değil. Beyrut gibi, Halep gibi bir şehir. Kozmopolit bir yapıya kavuşacağız. Palermo bir mozaik ve barış sembolü olacak" açıklamalarında bulunmuştu.

Bu barışçıl açıklamadan sonra Palermo bölgesinde 3 Suriyeli ile bir Avrupalı göçmen suikast sonucu öldürüldü.

Ülkenin kapılarını göçmenlere açmasından sonra yılın ilk 3 ayında yüzde 90 artan mülteci nüfusunun Sicilya Mafyasının da yeraltı işlerini yapmasına bir engel olduğu düşünülüyor.

freedomdaily'nin haberine göre, mafya ile ilgili sorunlara dikkat çeken Leoluca Orlando; "Müslümanları ve Afrikalıları ağırlayarak mafyanın oklarını üzerimize çekmiş olabiliriz. Ama onlar bu başkanlık koltuğunda oturmuyorlar. Onlar da halkın tepkisini üzerlerine çekti" ifadelerini kullandı.

Mafya'nın eylemleri ne boyutlara ulaşır, Mafya- Belediye Başkanı çekişmesi nereye gider bilinmez ama, ülkelerindeki savaştan kaçıp, kendilerini İtalya'nın ortasında başka bir savaşta bulan Suriyeli kardeşlerimizi zor günler bekliyor gibi.

Risalehaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.