Mülteci karşıtları rezil oldu

Mülteci karşıtları rezil oldu

Almanya'nın Köln kentinde mültecilerin Almanya'ya gelmesine karşı çıkan aşırı sağcıların düzenlediği gösteriye sadece 2 kişi geldi.

Köln'ün Chorweilar semtinde mültecilerin yaşadığı bir çadır kampın yakınlarında mülteci karşıtlarının düzenlediği gösteriye sadece 2 kişi katıldı. Gelen 2 kişinin de gösteriyi organize edenler olduğu öğrenildi.

Mülteci karşıtlarının gösteri yapacağını duyan yüzlerce kişi ise aynı meydanda toplanarak "Mülteciler ülkemize hoş geldiniz" sloganı atarak karşıt gösteri düzenledi.
Çeşitli sendika ve derneklerinde destek verdiği gösteriye katılanlar "Köln'de ırkçılara yer yok", "Neo Nazileri bu şehirde istemiyoruz" şeklinde sloganlar atarak, hep bir ağızdan şarkı söyleyip, dans etti.
Mültecilere destek vermek amacıyla karşıt gösteriye katılan Nimet Düzgünkaya, mültecilerin yaşadıkları dramı basından takip ettiklerini ve yaşadıkları dramı gördükçe çok üzüldüklerini belirterek, bu konuya herkesin duyarlı olmasını istedi.
Sığınmacıların savaştan kaçarak mecbur kaldıkları için Avrupa ülkelerine gelmek istediklerini dile getiren Düzgünkaya, "Sığınmacılar keyif için değil, mecbur kaldıkları için bu ülkeye gelmek istiyorlar. Zorluktan, savaştan, ölümden kaçarak geliyorlar. Bizlerin mültecilerin yanında olması gerektiği için bugün ben buradayım. barış ve emekten yana olanların sayısının daha fazla olması bizi sevindiriyor" dedi.
Polis çevreden gelebilecek herhangi bir saldırıya karşı mülteci karşıtı gösteriyi düzenleyen aşırı sağcı iki Alman göstericinin çevresinde güvenlik önlemi aldı. Göstericiler daha sonra olaysız şekilde dağıldılar.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.