Müjdeler bir bir tahakkuk ediyor

Türkiye ve dünyada olumlu haberler gün geçtikçe artıyor. İnsanlığın saadet ve huzuru adına birbiri ardına ortaya çıkan gelişmeler, ilahi müjdelerin gerçekleştiğini bizlere yaşayarak gösteriyor.

Söz konusu müjdeleri görmek dünyaya nasıl bakıldığıyla ilgili. Pencerenin ve gözlüğün özelliğine göre hadiselerin yorumları da farklılaşıyor.

Bu satırları okuyanlar arasında itirazlar olabilir. Fazlasıyla iyimser bir yorumda bulunduğumuz düşünülebilir. Bir üstteki paragrafta dediğimiz gibi pencere veya gözlüğün özelliğine göre değişir. Zira biliyoruz ki, "Herşeyde, hattâ en çirkin görünen şeylerde, hakiki bir hüsün ciheti (güzellik yönü) vardır. Evet, kâinattaki herşey, her hâdise, ya bizzat güzeldir veya neticeleri cihetiyle güzeldir. Bir kısım hâdiseler var ki, zâhiri (görünüş) çirkin, müşevveştir (karmakarışık). Fakat o zahirî perde altında gayet parlak güzellikler ve intizamlar var." (18. Söz)

Onun için zahiren çirkin görünen şeyler bile hakikat itibariyle müjdelerin tahakkuk edişinin başlangıçlarıdır.

YENİ YAZARIMIZ

Yeni yazarlarımız arasında Filipinler'de Kur'an ve iman hizmetleriyle ilgilenen M. Rıza Dalkılıç da katıldı. Dalkılıç, Filipinler ve dünyadaki gelişmeleri Risale Haber okuyucuları ile paylaşacak. Filipinler Risale-i Nur Enstitüsü başkanlığını da yürüten Dalkılıç'a tekrar hoş geldiniz diyoruz.

DENİZLİ VE ANTALYA PROGRAMI

Geçtiğimiz hafta sonu Denizli'de panel ve Mevlid düzenlendi. Bediüzzaman Said Nursi'nin, kabirleri Denizli'de bulunan talebeleri Hafız Ali Ergün ve Hasan Feyzi Yüreğil için her yıl mutad olarak tertiplenen Mevlid'e yoğun ilgi gösterildi. Pazar günü öğle namazından sonra gerçekleşen Mevlid programının öncesinde Cumartesi günü ise "Risale-i Nur Işığında İslam Ülkelerinin Geleceği ve İslam Birliği" konulu panel yapıldı.
Hafta içi sürekli olarak anons ettiğimiz bu iki programı yazarlarımız Nurettin Huyut ve Dursun Sivri izleyip aktardılar.

Yine Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın organize ettiği "Din, Gelenek ve Modernite Bağlamında Bir Değer olarak Aile" konulu uluslararsı konferans da Antalya'da yapıldı. Başlangıç ve sonrasıyla ilgili gelişmeleri konferansa davetli olan yazarımız Dursun Sivri aktardı. Konferansla ilgili daha geniş notlar ve röportajlar yayınlanmaya devam edecek.

GEÇİCİ ARŞİV KAYBI

Geçen hafta Risale Haber adına en olumsuz gelişme, servis sağlayıcılarımızda meydana gelen teknik aksaklık oldu. Partner kuruluş CM Bilişim tarafından yönetilen sunucularımızda meydana gelen arıza nedeniyle 1-2 gün yayınlarımızda kesintiler yaşandı. CM Bilişim'deki uzmanların bu konudaki çalışmaları devam ediyor.

Risale Haber okuyucuları için büyük önem verilen arşivler en kısa sürede sitede yer alacak. Bu konunun takipçisi olacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.