Müjde: 2016’da yeni hac kayıtları alınacak

Müjde: 2016’da yeni hac kayıtları alınacak

Suudi Arabistan’ın 2013 yılından beri uyguladığı yüzde 20 kontenjan indirimi nedeniyle kayıt almayan Diyanet, 2 yıl aradan sonra yeni başvuru alacak

Ayfer Mallı'nın haberi:

Mekke'de geçtiğimiz aylarda yaşanan Mina'da faciasında 753 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı olayın yaşandığı yerde bir heyet oluşturdu. Çalışmalarına başlayan heyet görgü tanıklarını bizzat dinlendi ve bir rapor hazırlandı. Hazırlıkları bir süredir devam eden ve geçtiğimiz günlerde tamamlanan rapor, ocak ayında Suudi Arabistan Hac Bakanlığı'na sunulacak.

YENİ KAYITLAR ALINACAK

Öte yandan Suudi Arabistan tarafından 2013 ve 2014'te uygulamaya konulan yüzde 20 kontenjan indirimi, 2015 yılında da devam etmiş ve yeni hac müracaatı alınmamıştı. Bu kapsamda, 2007'de kayıtlı olan ve 2014 yılına kadar da kesintisiz kayıt yenileten hacı adaylarına 2014 yılında kura sıra numarasına göre kesin kayıt hakkı verilmişti. Biriken müracaatlar eritildikten sonra kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları yeniden başvuruda bulunabilecek.

BAŞVURU SAYISINA GÖRE KURA

Sistemin sıfırlanması ve çok kat sayılı kura sistemi ile hem müracaatlar alınacak hem de bu sistem ile kurada ismi çıkan adaylar hacca gidebilecek. Kurada 10 kere müracaaat edenin ismi 100 kez çekilecek. Bir kez müracaat edenlerin bir kez ismi çekilecek. 5 kez müracaat edenlerin 25 kez ismi çekilecek. Ocak'ta Suudi Arabistan makamları ile yapılacak görüşmelerle de bu yıl kutsal topraklara gideceklerin sayısı belli olacak.

MÜSTAKİL KUDÜS SEFERLERİ

Diyanet, geçtiğimiz yıl vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine, umre ibadetine Kudüs'ü de eklemişti. Bununla birlikte Diyanet müstakil Kudüs seferleri de yapmayı planlıyor.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.