Muhtarlara 'Evlilik Kurumunu Tanıyorum' Eğitimi

Muhtarlara 'Evlilik Kurumunu Tanıyorum' Eğitimi

Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen ve Bursa Kent Konseyi’nin destek verdiği ‘Evlilik Kurumunu Tanıyorum’ projesi kapsamında Karacabeyli muhtarlara ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda eğitim verildi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında hayata geçirilen 'Evlilik Kurumunu Tanıyorum' projesi, İnegöllü muhtarların ardından Karacabeyli muhtarlara da anlatıldı.

İkincisi yapılan seminere, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

BKK Genel Sekreteri Dr. Enes Battal Keskin, İl Jandarma Komutanlığı ile ortak proje yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Dezavantajlı grupların toplumsal hayattaki rolünü artırmanın BKK'nin temel görevlerinden olduğunu aktaran Keskin, "Jandarmanın da sosyal bir projede yer alması önem arz etmektedir. Türkiye sürekli ilerliyor, ancak aile de korunması gereken kurumlardan biri haline geldi.

Sahada yapılan çalışmalar Türkiye'de de Avrupa'daki gibi ailenin gerekliliğine olan inançta azalma olduğunu gösteriyor.

Evlilik yaşı yükseliyor, doğum oranları düşüyor. Geleneksel aile olarak tanımladığımız aile yapısı artık yok denecek kadar azaldı. Birkaç kuşağın bir arada yaşadığı, dedelerin torunlarını sevdiği aileler neredeyse yok artık. Projenin, kadına yönelik şiddetin azalmasına ve aile yapısının güçlenmesine katkı sağlamasını diliyorum" dedi.

Karacabey İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, projenin İl Jandarma Komutanlığı ile Bursa Kent Konseyi'nin ilk ortak çalışması ve muhtarlara yönelik olması sebebiyle önem taşıdığını söyledi.

 Özköroğlu, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti. Kadına yönelik şiddetin kadının maddi ve manevi varlığına büyük hasar verdiğini ve anayasal bir suç olduğunu anlatan Özköroğlu, kadına yönelik şiddetin kabul edilemeyeceğini ve sadece kadınların sıkıntısı olarak görülemeyeceğini dile getirdi.

haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.