Muhsin Yazıcıoğlu: Bediüzzaman gibi olmak gerekiyor

Muhsin Yazıcıoğlu: Bediüzzaman gibi olmak gerekiyor

Hakperestliği, milli, manevi değerleri ve millet iradesini savunmasıyla zihinlerde yer edinen Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle anıyoruz

İbrahim Mert'in haberi

RİSALEHABER-Kahramanmaraş'ta 25 Mart 2009'da hâlâ nasıl ve neden olduğu anlaşılamayan helikopter kazasında vefat eden Muhsin Yazıcıoğlu ölüm yıldönümünde düzenlenen etkinliklerle anılıyor. 

Milli ve manevi değerleri savunmasıyla bilinen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Bediüzzaman Said Nursi hakkında müsbet fikirleri de vardı.

Hakperestliği ve millet iradesini savunmasıyla zihinlerde yer edinen Yazıcıoğlu, 24 Mart 2000 yılında Bediüzzaman Vakfı'nın Şanlıurfa'da düzenlediği "Bediüzzaman Haftası Kitap Sergisi" açılışına katılmıştı.

BEDİÜZZAMAN SERGİSİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Açılışla ilgili daha önce Risale Haber'e konuşan Vakıf Başkanı Ahmet Rüzgar, Yazıcıoğlu'nun mütevazi kişiliğine dikkat çekmişti. Rüzgar, "serginin açılacağı gün Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun Urfa'da olduğunu öğrendik. Açılışa katılıp katılmayacağını sorduk. Son derece mütevazi bir şekilde isteğimizi kabul etti ve hemen geldi. Sergiyi birlikte açtık. Kitapları inceledi. Daha sonra da Bediüzzaman ile ilgili bir konuşma yaptı. Değerli bir kişilikti. Allah rahmet eylesin" dedi.

EBEDİ HAYATA GÖÇ ETTİKTEN SONRA BOŞLUKLARINI HİSSEDİYORUZ

İşte Muhsin Yazıcıoğlu'nun Bediüzzaman Said Nursi hakkındaki sözleri:

"Bediüzzaman'ın eserlerini kitlelere ulaştırmak ve onun gönlünde yatan ümmetin birliğini, beraberliğini temin etmek maksadıyla kurulmuş olan Bediüzzaman Vakfı'nın başarılı çalışmalar yapmasını temenni ediyorum. Bu değerli zatlar bizim hayatımızın içinde var olduklarında çok iyi anlaşılamıyorlar. Onlar, aramızdan ebedi hayata göç ettikten sonra boşluklarını hissediyouruz. Ama iş işten geçmiş oluyor.

BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ ÇAĞININ YILDIZIDIR

"Onlar yıldız gibidirler, bulundukları yerleri aydınlatırlar, akıp gittikleri zaman da arkalarında iz bırakırlar. İşte Bediüzzaman Hazretleri de böyle bir zattır. Çağının yıldızıdır. O, bulunduğu dönemde etrafını aydınlatmıştır. Ebedi aleme göçtüğü zaman da arkasında önemli iz bırakmıştır. Onun bırakmış olduğu izi takip edenler kin bilmezler, kavga bilmezler, yalan bilmezler, devletin beytül malına göz dikmezler, onlar sevgiyi, hoşgörüyü, insanı olduğu kadar bütün yaratıkları yaratandan ötürü severler.

BEDİÜZZAMAN'A GÖNÜL VERMİŞ KİTLELERİN KAYNAĞI KUR'AN'DIR

"Bediüzzaman'a gönül vermiş kitlelerin kaynağı Kur'an'dır. Çünkü onların bu düşüncelerinin kaynağı Sadece Said Nursi hazretleri değildir. Çünkü onun kaynağının da ne olduğunu bilirler, çünkü kaynağın asıl kaynağı, menbaı Kur'an ve İslamdır, ondan başka bir şey değildir. Mevlana'yı düşünün, bugün insanlar Mevlana gibi büyük bir zirveye ulaşmak için yanıp tutuşurlar. Onun engin hoşgörüsüne hayran kalırlar.

BEDİÜZZAMAN GİBİ OLMAK GEREKİYOR

"Bediüzzamananmak ve anlamak istiyoruz. Sadece anmak yetmiyor, anlamak lazım, anlamak da yetmiyor. Onu anladığımız gibi olmak gerekiyor. Olmak da yetmiyor, anladığımız gibi olmak ve olduğumuz gibi görünmek ve göründüğümüz gibi yaşamak ve düşündüğümüz gibi görünerek kitlelere, insanlara, insanlığa doğruyu, ahlakı, güzelliği, sevgiyi aşılamaya çalışmak durumundayız. "

Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum