Muhasebecilerin ücret meselesi çözülecek

Muhasebecilerin ücret meselesi çözülecek

Serbest muhasebeci ve mali müşavirlere seslenen Maliye Bakanı Ağbal “Duyuyorum ki ücretlerinizi almakta zorlanıyormuşsunuz. Bu ücret meselenize bir çözüm bulacağız” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, serbest muhasebeci ve mali müşavirlere müjde vererek hem ücret konusunun çözüleceğini hem de TÜİK’in muhasebecilerden aldığı istatistikleri artık istemeyeceğini söyledi. Ağbal, Meslekte Birlik Grubu tarafından İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) seçimli genel kurulu öncesi Haliç Kongre Merkezi’nde ‘Dayanışma Gecesi’ etkinliğine katıldı.

TÜİK İSTEMEYECEK

“TÜİK’in sizden aldığı istatistikler var. Ben Bakan olarak inisiyatif alıyorum. Bu belgeler artık hiçbir zaman muhasebecilerden istenmeyecek” diyen Ağbal, muhasebecileri bu yükten kurtaracaklarını aktardı.   Ağbal, muhasebecilerden istenen belgelerin Bakanlıkta da olduğunu belirterek, hükümetin her zaman işleri kolaylaştırmaktan yana olduğunu, e-Devlet’in bunun için kurulduğunu anımsattı. 

BEYAN ÇELİŞKİSİ BİTECEK

Bu tür gereksiz ne kadar işlem varsa azaltılması gerektiğini vurgulayan Ağbal, devletin ihtiyaç duyduğu bilgiyi en kısa yoldan üretmesi gerektiğini bildirdi. Ağbal “Duyuyorum ki ücretlerini almakta zorlanıyormuşsunuz. Bu ücret meselenize bir çözüm bulacağız. Mükellefin de muhasebecinin de hakkını hukukunu koruyalım” diye konuştu. Bakan Ağbal “Muhasebeci arkadaşımız vergi ödemek istediğinde ayrı bir kanun var. Beyannamesini geç verdiği zaman ayrı bir ceza, prim bildirgesini geç verdiği zaman ayrı bir ceza sistemi var. Vergi kanunları, vergi usul kanunları, sosyal güvenlik kanunlarını masaya yatıracağız. Bütün hükümleri gözden geçirerek bunları birbiriyle uyumlu hale getireceğiz. Aynı konuda aynı hüküm olacak. Birbirleriyle farklı olmayacak. Kafalar karışmayacak. Daha basit, daha adil, daha uygulanabilir bir sistem olacak” dedi.     

‘Maliyeciler mükellefe eziyet etmeyecek’       

Ağbal şunları söyledi: “Vergi kanunları daha basit olsun, mükellefler vergi kanunlarını uygularken zorlanmasınlar, daha az bürokrasi olsun. Mükellefin beyanı esas olsun, mükellef yarından endişe etmesin, ‘Maliyeciler kapımı ne zaman çalacak’ diye korkmasın, adalete güvensin. Maliyesine, devletine güvensin, devletin,maliyenin adaletine güvensin. Her Maliye Bakanlığı görevlisi yaptığı işin başına adaleti, eşitliği hakkaniyeti koyacak. Maliyeciler mükellefe eziyet etmeyecek. Yaptığı işi yaparken mükellefin haklarını kendi hakkı gibi koruyacak.”  

Çalışkan: Saygın 10 meslek içine gireceğiz

Hafta sonu yapılacak seçimlerde Meslekte Birlik Grubu’nun Adem Çalışkan’ı başkan adayı olarak gösterdiğini anımsatan Maliye Bakanı Ağbal “Kardeşimize başarılar diliyorum. Camia, elinden gelen gayreti gösterecek, bu yarışta bu idare birlikteliği taçlandıracak” diye konuştu.  İSMMMO Başkan Adayı Adem Çalışkan da “Hedefimiz mali müşavirliği layık olduğu yere, saygın 10 meslek içine sokmak” dedi. 26 yılı aşkın süredir İSMMMO’yu yöneten bir anlayış olduğunu ve onlarca sorun biriktiğini kaydeden Çalışkan, “Meslekte Birlik’e artık bu sorunların çözülmesi ve beklentilere cevap verilmesi adına ihtiyaç duyuluyor. Mesleğimizin ortaya koyulamayan en büyük sorunu mesleki saygınlık. Çözüm önerilerimizi ortaya koyduk ve hedefe doğru ilerliyoruz. En büyük sorunların başında haksız rekabet ve tahsilat sorunları geliyor. Bununla birlikte kurumsallaşma ve eğitimler geliyor. Eğitimleri çok önemsiyoruz. Eğitimleri çok aktif şekilde uygulayacağız. Uzmanlaşma eğitimlerini geleceğe taşıma adına üniversite hedefini ortaya koyuyoruz” diye konuştu.   

 

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.