Muhammed Salah'a oruç tutturmadılar

Muhammed Salah'a oruç tutturmadılar

Bu gece 21.45'te oynanacak Şampiyonlar Ligi Finalinde Real Madrid ile Liverpool karşı karşıya gelecek. Gözler ise Liverpool'un Müslüman futbolcusu Muhammed Salah'ta olacak.

Muhammed Salah Final'de oruç tutacak mı? sorusu tüm dünyanın merak konusu oldu. Tartışmanın nedeni ise Mısır'daki din liderleri arasında da benzer tartışmanın geçmesi. Bilindiği üzere Salah, Liverpool'un İngiliz taraftarlarını İslamiyet'e ısındırmış, başarılı performansı ile adından en çok söz ettiren Müslümanlar arasına girmişti.

Mısırlı din liderlerinin Muhammed Salah'ın finalde oruçlu olup olmayacağı tartışmaları yaşanmış ve sıkça konuşulmuştu. Muhammed Salah, bu sorulara şöyle yanıt vermişti;

"Bana tüm bu başarıları nasip eden Allah'ın emirlerine uyacağım. Kesinlikle oruç tutacağım. Buna alışığım. Fiziksel değil zihinsel bir olay."

Fakat Liverpool takımı aynı fikirde değil. Konuya ilk itiraz Liverpool'un fizyoterapistinden geldi. Liverpool'un fizyoterapisti Ruben Pons, Salah'ın Şampiyonlar Ligi Finali öncesi oruç tutmayacağını söyledi. Pons, iki gün boyunca, yani dün ve bugün Salah'a oruç tutturmadıklarını, Salah'ın orucu kazaya bıraktığını söyledi.

Pons'un açıklamaları şu şekilde; "Biz planlarımızı yaptık. Bir etkilenme olmaması için Salah iki gün boyunca oruç tutmayacak."

NOT: Dün akşam oynan maçı Real Madrid 3-1 yenerek kupayı aldı. Muhammed Salah 31. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Risalehaber.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum