Muhammed Salah gol attıkça Müslümanlara saldırılar azalıyor

Muhammed Salah gol attıkça Müslümanlara saldırılar azalıyor

Liverpool taraftarlarının 'Müslüman olmak istiyoruz' diye bağırmasına sebep olan Mısırlı yıldız futbolcu Muhammed Salah, Mısır başta olmak üzere tüm dünyadaki Müslümanların ekonomik ve sosyal durumunun gelişmesine vesile oluyor

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Son olarak Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'un Manchester City'i elemesinin bir numaralı aktörü olan Muhammed Salah, dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi ülkesinde de fenomen haline gelmeyi başardı.

Oynadığı başarılı futbol ile İngiliz taraftarlarının sevgisini kazanan Salah, taraftarların kendisine bir beste hazırlayıp, 'Müslüman olmak istiyoruz' demesine neden olmuştu.

İlgili haber: Bir kaç gol daha atarsa İngiliz taraftarlar Müslüman olacak )

Liverpool gibi İslamofobik saldırıların bir zamanlar zirvede olduğu bir bölgede bile Müslümanlara karşı işlenen suçlarda yüzde 60'lara yakın düşüş olduğu görülüyor.

Bu sevginin farkında olan Mısır'da faaliyet gösteren bir firma, 2018'de Rusya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nın Ramazan Ayı'na da tevafuk edecek olmasını fırsat bilerek, Muhammed Salah'ın figürü olan Ramazan fenerleri tasarladı.

Ramazan fenerleri Mısır'ın yanı sıra İngiltere'nin Liverpool şehrindeki Müslümanlar ve Rusya'da Dünya Kupası için bulunacak olan Müslümanlar tarafından da kullanılacak.

Firma sahibi Hac Yahya, Mısır'daki karışık siyasi ortamın ülkedeki ekonomiyi de vurduğunu, fakat son dönemde Dünya medyasının fenomeni haline gelen Muhammed Salah'ın Mısır için iyi bir ekonomik fırsat olacağını düşünüyor. Muhammed Salah'ın Ramazan fenerlerinde bulunması ve dünyaya pazarlanacak olması bu konudaki ilk adım.

Muhammed Salah'ın ortaya çıkardığı etki sadece ekonomik değil. Mısır'ın bir başka büyük problemi olan uyuşturucuya karşı Muhammed Salah'ın oynadığı bir kamu spotu da hazırlanıp yayına kondu. Sosyal Dayanışma Bakanı Ghada Waly'ye göre, uyuşturucu bağımlılığından tedavi başvuruları reklamın yayınlanmasının ardından yüzde 400 oranında arttı.

İngiltere'de Lübnanlı Müslümanlar tarafından kurulmuş olan bir yemek firması, pazarlama yöntemi olarak Salah her gol attığında müşterilerine ücretsiz yemek veriyor. Bu pazarlama sayesinde firmanın işleri yüzde 50 oranında arttı.

Albawaba'nın haberine göre, Salah, İngiltere'de Müslümanlara bakışı da değiştirmeye başladı. Liverpool gibi İslamofobik saldırıların bir zamanlar zirvede olduğu bir bölgede bile Müslümanlara karşı işlenen suçlarda yüzde 60'lara yakın düşüş olduğu görülüyor.

Tüm bu başarılı kariyer üzerine Muhammed Salah ismi artık Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo gibi iki büyük futbolcunun yanında anılmaya başlandı. Salah bu yıl dünyanın en iyi futbolcusu ödülüne de aday gösterilebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.